Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, la Sinteza zilei: Problema României este lupta cu cei care vor răul României. Tot acest sistem trebuie să dispară

Victor Ponta, la Sinteza zilei: Problema României este lupta cu cei care vor răul României. Tot acest sistem trebuie să dispară

Victor Ponta, la Sinteza zilei: Problema României este lupta cu cei care vor răul României. Tot acest sistem trebuie să dispară
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    04 Sep 2014   •   21:54

Premierul Victor Ponta, a comentat, în ediţia de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", decizia preşedintelui Traian Băsescu de a contesta propunerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european.

Potrivit premierului, problema României este "lupta cu cei care vor răul României şi care au spus că dacă nu eşti de-al lui Băsescu n-ai dreptul să faci nimic în ţara asta".

"Comisia europeană are 28 de comisari europeni şi 28 de portofolii, e un fel de guvern al Uniunii Europene. România are dreptul la un portofoliu, dar evident că între cele 28 de ţări e o concurenţă. Pentru asta se poartă negocieri şi fiecare se bate pentru interesul ţării sale(...). Preşedintele Comisiei m-a sunat şi mi-a spus că România nu-şi poate păstra portofoliul pentru agricultură. Ideea este că suntem toţi egali în Europa, chiar dacă unii sunt mai mari şi alţii mai mici, şi portofoliile sunt deţinute pe rând de o altă ţară(...). Bătălia politică internă există în orice ţară, nu aşa de dur cum se poartă la noi, dar există", a spus Ponta.

"Din cele 28 de ţări, în 27, cu excepţia României, toată lumea a mers şi s-a luptat cu alte ţări. Singura ţară care a obţinut un portofoliu foarte bun pentru un comisar respectabil şi care a fost atacată din interior e România", a adăugat premierul.

"Vreau să înţeleagă toţi oamenii ce vă spun: problema României nu este lupta cu Bruxelles, cu Germania, cu Italia. Problema României este lupta cu cei care vor răul României şi care au spus că dacă nu eşti de-al lui Băsescu n-ai dreptul să faci nimic în ţara asta", a spus Ponta, joi, la Antena 3.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Victor Ponta
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close