Antena 3 CNN Actualitate Vinovaţii pentru tragedia din Munţii Apuseni, promovaţi în funcţii

Vinovaţii pentru tragedia din Munţii Apuseni, promovaţi în funcţii

Vinovaţii pentru tragedia din Munţii Apuseni, promovaţi în funcţii
17 Ian 2015   •   15:32

Accidentul produs în urmă cu un an, în Munţii Apuseni, a scos la suprafaţă o structură a statului incapabilă să gestioneze o situaţie de urgenţă.

Zeci de oameni, cu funcţii de responsabilitate la cel mai înalt nivel, au dat dovadă de incompetenţă şi lipsă de implicare.

Unii au fost pedepsiti doar cu demiterea, alţii încă mai ocupă funcţii cheie în structurile statului. Nimeni însă n-a răspuns şi în faţa legii pentru erorile care au dus la pierderea a două vieţi.

Marcel Opriş, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale este primul care ar fi trebuit să acţioneze în cazul accidentului aviatic produs în Munţii Apuseni. Serviciul de urgenţă 112 se află în administrarea STS şi tot STS ar fi trebuit să identifice, prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, locul unde s-a prăbuşit aeronava. Însă, după primul apel efectuat de medicul Zamfir la 112, STS a trimis către instituţiile care au participat la operaţiunea de căutare şi salvare coordonate greşite. Din cauza acestei bâlbe, premierul Victor Ponta a cerut demisia lui Marcel Opriş şi a convocat Consiliul Suprem de Apărare al Ţării. Degeaba. În urma reuniunii CSAT, Marcel Opriş a rămas în funcţie, fiind susţinut de fostul preşedinte Traian Băsescu.



×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close