Antena 3 CNN Actualitate Virusul gripei porcine, depistat la un copil de patru ani din Călăraşi

Virusul gripei porcine, depistat la un copil de patru ani din Călăraşi

Virusul gripei porcine, depistat la un copil de patru ani din Călăraşi
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Ian 2011   •   09:31

Cazurile de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1 continuă să apară în România. Un copil în vârstă de patru ani din municipiul Călăraşi a fost diagnosticat cu gripă porcină, fiind izolat la domiciliu, sub tratament.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi, citaţi de Mediafax, copilul a avut primele simptome ale bolii în 19 ianuarie. Luni seară, analizele făcute la Institutul Cantacuzino din Capitală au confirmat infecţia cu A/H1N1.

"A fost consultat de medicul de familie în 20 ianuarie, iar acesta a emis diagnosticul clinic de gripă nouă şi a prelevat probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Copilul a fost izolat la domiciliu, nu a necesitat internare, iar starea generală a acestuia este bună. Acesta este al doilea caz confirmat de gripă A/H1N1 în judeţ în acest sezon", a declarat Camelia Truică, medic primar epidemiolog al DSP Călăraşi.

De la începutul acestui an, la noi în ţară au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1. Trei dintre pacienţii diagnosticaţi cu gripă nouă au murit la spital.

×
Subiecte în articol: gripa porcina copil Calarasi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close