Antena 3 CNN Actualitate Vlad Georgescu, despre capetele penale ale afacerii EADS: Mita şi şpaga ajung până în varful politic, atât german cât şi român

Vlad Georgescu, despre capetele penale ale afacerii EADS: Mita şi şpaga ajung până în varful politic, atât german cât şi român

Vlad Georgescu, despre capetele penale ale afacerii EADS: Mita şi şpaga ajung până în varful politic, atât german cât şi român
11 Dec 2014   •   00:00
Noi informaţii au apărut din Germania în cazul EADS, acolo unde s-a vehiculat prima dată implicarea Elenei Udrea în dosar. Vlad Georgescu, jurnalistul care a făcut dezvăluiri colosale despre dosar în presa din Germania, a intervenit telefonic în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" cu Mihai Gâdea.

Afacerea EADS este una uriaşă, iar conform descrierilor jurnalistului, oamenii care se află la vârful politicii atât din România, cât şi din Germania, sunt implicaţi în această afacere.

Vlad Georgescu a vorbit despre dimensiunea acestei afaceri, dar şi despre legătura între ceea ce au făcut procurorii  din Germania în aceste zile, cu privire la percheziţie, şi îneceperea urmării penale în Germania.

"Cazul EADS în Germnia este cel mai mare caz de corupţie la nivel de stat, deoarece firma nu este una particulară, ci una care aparţine statului german".

"Vorbim de un caz de corupţie pentru care s-au plătit bani graşi pentru şpaga, din bani publici", a mai adăugat jurnalistul.

"Eu nu am acţionat singur. Suntem o reţea din România, SUA, Germania care lucrăm la acest caz, dar şi la altele. Sunt oameni care s-au săturat de cazurile de corupţie la niv de stat".

Deorece nu s putut da numele personajelor implicate în acestă afacere, jurnalistul a declarat că "mita şi şpaga ajung până în varful politic atât german cât şi român"

"Mitele s-au plătit nu în valiză cu bani, ci prin nişte acte semi-legale, sau mascate, prin posturi primite mai târziu, taxe de consultanţe care s-au plătit şi s-au impozat . S-a elaborat un sistem, care privit de departe pare legal, dar este un sistem de spălare de bani care functionează în cazul EADS, dar şi în multe alte cazuri", a mai adăugat Vlad Georgescu.

"Ne întrebăm de ce oficiul de combatere a spălării de bani nu a descoperit fluxul banilor în cazul EADS, în cazul mafiei imobiliare. Întrebarea noastră este: de ce unităţile finaciare din Uniunea Europenă, în Romania nu funcţionează".

"Contractul a fost din start, din punctul de vedere al legislaţiei germane, mai mult decât ciudat. (...) Au fost interese să se facă acest contract ca drept răsplată pentru intrarea României în UE, culmea fiind însă ca România nu a avut bani să plătească. A trebuit să plătească acest contract. Sistemul fraudulos a fost de la A la Z,  în ambele faze".

Parchetul din Munchen a făcut percheziţii la mai multe sedii ale grupului Airbus, din cauza unor suspiciuni de corupţie privind contracte în valoare de aproape 3 miliarde de euro cu România şi Arabia Saudită.

Este vorba despre contractul privind siguranţa frontierelor încheiat cu concernul EADS, care a preluat, între timp, numele Airbus.


×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close