Antena 3 CNN Actualitate Vremea extremelor: TORNADĂ la Vama Veche. Meteorologii au emis o nouă avertizare de vijelii pe litoral

Vremea extremelor: TORNADĂ la Vama Veche. Meteorologii au emis o nouă avertizare de vijelii pe litoral

Vremea extremelor: TORNADĂ la Vama Veche. Meteorologii au emis o nouă avertizare de vijelii pe litoral
16 Iul 2013   •   15:13

O furtună puternică s-a abătut astăzi asupra localităţii Vama Veche.  Mai multe persoane au observat un fenomen neobişnuit: o tornadă formată în largul mării care a ridicat la câţiva metri în aer apa din care s-a format.

Localnicii spun că nu au mai vazut un asemenea fenomen. La această oră, în Vama Veche e furtună puternică, iar în unele zone ale staţiunii curentul este oprit.

Şeful Climatologie INMH, Roxana Bojariu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că asemenea fenomene nu sunt neaparat neobişnuite pentru ţara noastră, chiar dacă ele apar cu o intensitate mult mai mică decât cele din Statele Unite ale Americii.

"Aceste trombe sunt fenomene de scară spaţială destul de mică şi care durează destul de puţin", a afirmat Roxana Bojariu.

ANM a emis o avertizare COD GALBEN de vijelii, valabilă până la ora 17:15, pentru jumatatea estică a judeţului Constanţa.
"În estul judeţului Constanţa, inclusiv zona de litoral, se vor semnala cantităţi de apă care pot atinge şi depăşi 25 - 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni, intensificări de vânt ce pot lua trecător aspect de vijelie", se arată în avertizarea de cod galben emisă de ANM






×
Subiecte în articol: tornada
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close