Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mesaje DISPERATE, trimise pe adresa de mail [email protected]: "Am ajuns să topim zăpada pentru a BEA APĂ. Doamne, ajută-ne!"

Zeci de mesaje DISPERATE, trimise pe adresa de mail [email protected]: "Am ajuns să topim zăpada pentru a BEA APĂ. Doamne, ajută-ne!"

Zeci de mesaje DISPERATE, trimise pe adresa de mail site@antena3.ro: "Am ajuns să topim zăpada pentru a BEA APĂ. Doamne, ajută-ne!"
de O.P.    |    S.T.    |    28 Ian 2014   •   15:37

În România, iarna durează o veşnicie. Cel puţin pentru miile de oameni care sunt izolaţi de zăpadă pentru care timpul s-a oprit efectiv în loc.
Aşteaptă, la mai bine de trei zile de când a căzut primul fulg, să fie salvaţi de sub zăpada care a acoperit totul şi îi ţine captivi în propriile case.

Dacă sunteţi într-o situaţie dificilă, dacă ştiţi persoane care sunt blocate în nămeţi, sau dacă vreţi să ne trimiteţi fotografii care merită văzute de toţi, trimiteţi-ne poveştile şi fotografiile voastre pe adresa de mail [email protected]

UPDATE: "Va rog sa ne scoateti de aici. Suntem de vineri in Loc. Valcelele, Jud. Buzau. Autoritatile nu sunt in stare sa deszapezeasca drumul de azi dimineata. Drumul din localitatea noastra este deszapezit, dar nu putem circula pe Dn22 spre Bucuresti. Stau de azi dimineata sa dezapezeasca drumul dintre Rm Sarat si Ramnicelu. Este bataie de joc, trebuie sa ajungem la Bucuresti. In loc sa ne deszapezeasca ei ne aduc ajutoare cu elicopterul.

Suntem 5 persoane cu 2 masini. Avem serviciu, catelul acasa moare de foame. Nu se poate asa ceva!!! In ce tara traim???
",  ne-a scris Loredana pe adresa de mail [email protected]

UPDATE
: "În comuna Scorţoasa şi în comuna Căneşti din judeţul Buzău se află trei sate care şi în acest moment sunt izolate. Către Plopeasa şi Dâlma, respectiv Negoşina, drumul de acces este blocat şi până în acest moment niciun utilaj nu a început să lucreze. Satele respective sunt formate în cea mai mare parte din persone în vârstă care nu mai au nici paine sau alte provizii, însă cel mai grav este faptul că nu mai au nici medicamente. Încercaţi dumneavoastră să atrageţi atenţia şi asupra acestor localităţi pentru ca nimeni nu aminteşte despre ele, toată atenţia fiind îndreptata către satele de la câmpie", ne-a scris Aurel Botan pe adresa de mail [email protected]

UPDATE
:"Întrebati dvs, de drumul judetean Braila , Cazasu , Romanu, Gemenele, Ramnicelu Constantinesti , care iese la Sutesti in DN 22 RamnicuSarat- Braila acesta este dezapezit ???????Va spun eu ca nu , parintii mei locuiesc in Constantinesti com Ramnicelu jud Braila au 82 de ani si nu a ajuns nimeni sa desfunde drumul dar sa mai duca ceva, topesc zapada sa dea animalelor , iar apa de baut au canal cu apa potabila in curte dar nu curge vara dar iarna .Ma astept ca la urmatoarea raportare sa spuna ca locuitorii judetului sunt pe plaja in Lacu Sarat,

Multumesc.

Doamne ajuta sa putem trece cu bine si peste iarna aceasta!", ne-a scris Ioniţă Mimi, pe adresa de mail [email protected]

UPDATE: " Apelez la dumneavoastra in acest caz pentru ca stiu ca sunteti singurii care ne puteti ajuta. Sunt un cetatean, care locuieste in Municipiul Moreni, si alaturi de restul locuitorilor am ajuns in culmea disperarii, deoarece zapada pe strazile principale depaseste 40 de cm iar circulatia este aproape imposibila.

Pe celelalte strazi, zapada depaseste 1 metru masinile sunt blocate, iar primaria nu face absolut nimic, desi bugetul a fost revizuit si marit in luna noiembrie pentru asemenea situatii, numai ca banii au ajuns in alte parti. Nu vrea sa ma gandesc daca o sa avem probleme de sanatate, AMBULANTELE NU POT AJUNGE PE STRAZILE NOASTRE. Traim intr-un MUNICIPIU in care strazile figureaza in acte ca sunt asfaltate, dar de fapt sunt pline de gropi si bani dispar Dumnezeu stie unde. Iesirea dinspre Targoviste este plina de transee, si este in reparatie din primavara anului 2013, dar in acte figureaza ca este terminata lucrarea. Nu putem sa ne ducem la munca, eu unul lucrez in Ploiesti si desi am reusit dupa 3 ore sa imi scot masina din parcare, drumurile din Municipiu sunt impracticabile si am ramas cu masina blocat pe o strada principala, unde stratul de zapada este de peste jumatate de metru.



Va rugam din suflet faceti ceva, trimiteti pe cineva sa vada in ce hal suntem aici. Primarul si consilierii isi fac partie doar pe strazile lor din zonele rezidentiale, iar noi nu putem nici macar sa ajungem la munca sau daca avem vreo urgenta, nici pompierii nici ambulanta nu poate ajunge la noi, deoarece drumul este impracticabil. Suntem toti platitori de taxe, iar primarul Constantin Dinu alaturi de vicele Goran Vasile nu fac absolut nimic, decat la 4 ani sa faca rocada de functii. Va rugam, in semn de solidalitate, trimiteti pe cineva sa vada in ce conditi incercam sa supravietuim. Este inadmisibil intr-un MUNICIPIU sa nu se dezapezeasca nici o strada. Va multumesc si sper sa ne ajutati
!", ne-a scris Octavian Obiloiu pe adresa de mail [email protected]

UPDATE: Situaţie dramatică în zonele aflate în situaţie de urgenţă. Zăpada a ajuns la acoperişuri, iar sinistraţii au nevoie de ajutor ca de aer!

UPDATE: "Sunt blocata de Sambata in loc . valcelele, jud . Buzau.
Am sunat la CNADR , mi-au zis de 2 ori ca este drumul deschis DN22, am sunat la primariile din zona si mi-au spus ca este inchis, ca se lucreaza la el.
La telefon imi vorbesc non stop de loc Macin, o localitate care nu are nici o treaba cu traseul nostru.
Va rog sa ne spuneti cand putem sa plecam de aici. Daca nu plecam nici astazi vin iar alte ninsori. Trebuie sa ajungem la Bucuresti
", ne-a scris Lori Aly pe adresa de mail [email protected].

UPDATE: "Sunt sate si comune intregi la care nu s-a ajuns de zile, nici macar drumul principal nu e dezapezit, ce sa mai vorbim de ulite si strazi laterale. Bunica mea de peste 70 de ani, bolnava si care se misca cu foarte mare dificultate locuieste intr-unul din aceste sate, mai precis Mihail Kogalniceanu, comuna Sutesti.

Localitatea se afla la aproximativ 30 de km de municipiu, respectiv de bazele inspectoratului pentru situatii de urgenta, politie, pompieri si armata din Braila. Dar niciunuia nu i-a trecut prin cap sa mearga aici.



In fiecare an e aceasi poveste. Din pacate nu stiu cat o mai putem duce asa", ne-a scris Cristina Constantinescu pe adresa de mail [email protected].

UPDATE: "nici acum nu s-au desfundat drumurile, trebuie sa ajungem la batranii nostri din ROBEASCA!!"; ne scrie Simona Iulia pe adresa de mail [email protected]

UPDATE: "Dupa doua zile de cind a incetat viscolul Trenul IR-12792 Galati- Bucuresti este primul care pleaca in directia indicata. A plecat din Galati cu o jumatate de ora intirziere si din Braila la ora 14.54.Este ora 18 si abia am trecut de statia Ianca in zona statiei Dumbravesti.Problema este ca fara ca zapada sa fie foarte mare si fara sa fie viscol stam in statii si cite 40 minute fara nici un motiv, pentru ca se circula pe un singur sens. Trenul este foarte aglomerat pentru ca au preluat calatorii din trenurile anulate de 2 zile si nici macar nu au suplimentat numarul de vagoane. Va rog anuntati pe cei care pot reglementa aceasta situatie ,pentru ca nu ne explicam de ce in conditiile in care nu este nici o urma de viscol se intimpla acest lucru", ne-a scris Alex Mar pe adresa de mail [email protected].



UPDATE
"DN 1B (Buzau - Mizil), un drum de aproximativ 35 km este inchis de sambata. Este inadmisibil ca de atata timp sa nu se poata face nimic pe acest sector de drum pentru o portiune de circa 2 km intre Ulmeni si Popasul Merei. Cu toate ca in acea zona au fost montate parazapezi, care binenteles n-au avut nici un rezultat, autoritatile dau comunicate de presa de la comandamentul de iarna in loc sa se organizeze pentru a reda traficul. De azi dimineata pana la ora 14:00 vremea a fost buna ( fara caderi de zapada si fara rafale de vant). In cele cateva ore bune se putea degaja lejer drumul de nametii de zapada in zona Ulmeni. Am fost informat de politistii care blocheaza drumul dinspre Mizil ca sunt deja acolo (Ulmeni), o freza si mai multe utilaje de dezapezit. Trist daca ajunge sa dezapezesti 2 km de sosea in atata timp", ne-a scris Flavian Marinescu pe adresa de mail [email protected]

UPDATE:"Copiii nu pot merge pe trotuar spre scoala, pentru ca nimeni nu a reusit sa degajeze trotuarele, numai pe partea carosabila se poate circula, ceea ce este foarte periculos pentru copii. 
Si la noi in localitate doar bunicii pot duce copiii la scoala deoarece parintii au serviciu, nu numai in Bucuresti", ne-a scris Stănescu Gabriela pe adresa de mail [email protected]



În marea albă înoată şi autorităţile care cu greu reuşesc să ajungă la cei care au nevoie de ei ca de aer. Ca să vă faceţi o imagine de ansamblu, vă mai spunem că 14 drumuri naţionale sunt încă blocate, mii de oameni nu au lumină, iar trenurile au întârzieri de zeci de ore.

În asemenea condiţii, avem şi o noutate. După zeci de comandamente de iarnă din birou, doi miniştri au decis să sfideze iarna şi merg azi în judeţele unde a fost  stare de alertă.

Vestea şi mai proastă e că meteorologii dau astăzi un nou cod de viscol.

Operaţiune de salvare controctronometru în judeţul Galaţi.

Pompierii au intervenit pentru salvarea a trei oameni, care aveau nevoie de îngrijiri medicale, dar erau blocaţi în localităţile izolate de zăpadă.
Este vorba de un bătrân cardiac cu insuficienţă respiratorie, o femeie cu un picior fracturat şi o gravidă în travaliu.

Pompierii au ajuns la bolnavi după aproape 5 ore cu o şenilată şi i-au transportat la ambulanţa care nu mai putea înainta din cauza nămeţilor. Pacienţii au fost transportaţi cu şenilata până în localitatea Pechea, acolo unde îi aştepta ambulanţa.

După aproape 8 ore de chin prin zăpadă, pacienţii au fost ajuns cu bine la spital.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close