Antena 3 CNN Show Tenorul italian Andrea Bocelli finanţează un proiect tehnologic pentru nevăzători

Tenorul italian Andrea Bocelli finanţează un proiect tehnologic pentru nevăzători

Tenorul italian Andrea Bocelli finanţează un proiect tehnologic pentru nevăzători
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
04 Noi 2012   •   14:27

Tenorul italian Andrea Bocelli finanţează prin intermediul fundaţiei sale un proiect tehnologic, care constă în fabricarea unui sistem de radar personalizat care să le ajute pe persoanele nevăzătoare în activiţăţile lor zilnice, informează contactmusic.com.
   
Tenorul italian, care a fost descoperit de celebrul Luciano Pavarotti, a înfiinţat în 2011 Fundaţia Andrea Bocelii, cu scopul de a rezolva şi de a atenua problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare în ţările mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic.
   
Astfel, Fundaţia Andrea Bocelli va finanţa un proiect tehnologic coordonat de renumitul Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Boston, iniţiat cu scopul de a crea o serie de dispozitive care să îi ajute pe nevăzători să îşi desfăşoare activităţile zilnice într-un mod independent.
   
"Avem multe alte proiecte, care au legătură cu alimentele şi cu aprovizionarea cu apă. Nu este vorba de generozitate, ci doar de un fel inteligent de a face anumite lucruri", a declarat starul italian într-un interviu acordat publicaţiei britanice Daily Express.
   
Andrea Bocelli, în vârstă de 54 de ani, este un tenor nevăzător de pop-opera şi operă. El a lansat şapte albume şi a vândut deja peste 65 de milioane de discuri.

×
Subiecte în articol: tenor nevazatori fundatie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close