Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Boxerul Viorel Simion rămâne campion IBF la categoria pană

Boxerul Viorel Simion rămâne campion IBF la categoria pană

Boxerul Viorel Simion rămâne campion IBF la categoria pană
15 Oct 2016   •   08:13

Boxerul român Viorel Simion şi-a apărat cu succes centura IBF Inter-Continental la categoria pană, după ce l-a învins la puncte pe spaniolul Andoni Gago, vineri seara, după 12 reprize, în gala profesionistă ''Noaptea Campionilor - Bombardament în arenă'', desfăşurată la Circul Globus din Bucureşti. 

Simion a primit decizia în unanimitate din partea celor trei arbitri-judecători, 115-112, 114-113, 118-109, românul fiind depunctat în ultima repriză de arbitrul de ring pentru împingeri repetate ale adversarului. 

Viorel Simion (care va împlini 35 de ani pe 19 octombrie) a obţinut a 21-a sa victorie la profesionişti (9 KO), având o singură înfrângere. Simion a dominat meciul cu Gago, care s-a dovedit a fi un excelent încasator. Ibericul, deşi i-a pus probleme în unele momente lui Simion, a încasat a doua sa înfrângere la profesionişti (15 victorii, 2 egaluri). 

Simion, care câştigase titlul IBF Inter-Continental în martie, după o victorie în faţa belgianului Alexander Miskirtchian, tot la Bucureşti, are acum şansa unui meci pentru titlul mondial, cu englezul Lee Selby, campionul en titre. 

În gala de vineri seara au câştigat toţi cei şase români care au urcat în ring, trei dintre ei înainte de limită. 

Bulgarul Boian Aleksandrov a rezistat doar două reprize în faţa lui Daniel Buciuc, care a obţinut a doua sa victorie la profesionişti. Eronim Arădoaie s-a impus la puncte în faţa bulgarului Nenkov, trecându-şi în palmares al treilea succes în tot atâtea meciuri. Cezar Juratoni a ajuns la cinci victorii din cinci meciuri, după ce l-a întrecut la puncte de bulgarul Manev. 

Flavius Biea s-a impus înainte de limită în faţa ''veteranului'' maghiar Hafner (40 ani), acesta fiind al 11-lea succes al timişoreanului în tot atâtea meciuri. 

''Greul'' Bogdan Dinu a încheiat conturile după patru runde cu georgianul Davit Gorghiladze şi are 16 victorii din 16 meciuri (12 KO). 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: box campion
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close