Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Legendarul jucător american de golf Arnold Palmer a murit la 87 de ani

Legendarul jucător american de golf Arnold Palmer a murit la 87 de ani

Legendarul jucător american de golf Arnold Palmer a murit la 87 de ani
Sursa foto: Foto: http://iam.arniesarmy.org/
26 Sep 2016   •   09:37

Legendarul jucător american de golf Arnold Palmer, supranumit "The King" (Regele), a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 87 de ani, informează agenţiile Reuters şi AFP.

Palmer a marcat istoria golfului graţie succeselor pe care le-a înregistrat pe parcursul carierei sale. El are în palmares 95 de titluri, între care 7 de Mare Şlem, şapte victorii în Masters (1958, 1960, 1962 ş 1964), precum şi două succese în British Open (1961, 1962) şi unul în US Open (1960).

Campionul american a avut ultima apariţie publică în una aprilie, când a dat lovitura de start la Mastersul de la Augusta, în compania fostului său marei său rival Jack Nicklaus.

"Sunt în stare de şoc, pentru că am pierdut un mare prieten, iar golul a pierdut la rândul său un mare prieten", a precizat Nicklaus, câştigătorul a 18 titluri de Mare Şlem, într-un comunicat.

Fostul număr unu mondial Tiger Woods, un apropiat al lui Palmer, i-a adus la rândul său un virbant omagiu, afirmând între altele că "este dificil să-ţi imaginezi golful fără Arnold sau să crezi că a exista cineva mai important pentru acest sport decât The King".

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a publicat pe contul său Twitter o fotografie care îl arată pregătindu-se să joace golf în Biroul Oval, sub privirile lui Arnold Palmer. "În amintirea 'Regelui', la fel de extraordinar pe terenurile de joc pe cât era de generos cu ceilalţi. Îţi mulţumesc, Arnold", a scris liderul de la Casa Albă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close