Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Liverpool obţine cu noroc o remiză albă la Praga

Europa League: Liverpool obţine cu noroc o remiză albă la Praga

Europa League: Liverpool obţine cu noroc o remiză albă la Praga
18 Feb 2011   •   00:07

Liverpool a făcut un pas important spre calificarea în optimile de finale ale Europa League, după ce a reuşit să obţină un rezultat de egalitate, scor 0-0, în deplasarea de la Praga împotriva campioanei Cehiei, Sparta. Formaţia antrenată de Kanny Dalglish se poate considera însă mulţumită de această remiză, gazdele ratând marile ocazii ale meciului.

 
Liverpool s-a urnit greu la Praga. Cu o echipă de start experimentală, din care au lispit Gerrard, Skrtel sau Luis Suarez (ultimul fără drept de joc), dar în care şi-au făcut loc tânărul Wilson şi eterna promisiune Ngog, „cormoranii” au dat în puţine momente senzaţia că pot scoate ceva din această deplasare. De partea cealaltă, Sparta nu a ezitat să atace periculos de câte ori i s-a ivit ocazia, cei mai periculoşi oameni ai cehilor fiind Matejovsky şi Pamic.
 
Kenny Dalglish a sesizat că echipa sa are nevoie de o schimbare şi l-a introdus în teren pe Joe Cole în locul inexistentului Fabio Aurelio. Impactul mijlocaşului englez a fost imediat, acesta oferindu-i lui Ngog ocazia deschiderii scorului, irosită însă de atacantul lui Liverpool. Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut gazdelor, însă Kweuke a trimis puţin pe lângă poarta lui Reina din apropiere.
 
„Cormoranii” au revenit de la vestiare mai decişi, dar cu aceeaşi lipsă de imaginaţie în atac. Singurul moment periculos creat de englezi la poarta Spartei a venit de la un fundaş, Glen Johnson şutând pe lângă după o acţiune personală. De cealaltă parte, cehii nu au mai menţinut ritmul din prima parte, lucru de înţeles dacă ne gândim că a fost primul lor meci oficial din 2011. Kweuke şi Vacek i-au dat ultimele emoţii lui Dalglish, înainte ca arbitrul să fluiere finalul şi să pecetluiască un 0-0 fără glorie pentru Liverpool.
 
Spartak Moscova şi PSV Eindhoven, reveniri de senzaţie
 
Reveniri spectaculoase pentru Spartak Moscova şi PSV Eindhoven. Ambele echipe au fost conduse cu 2-0 la pauză în meciurile cu FC Basel, respectiv Lille, însă au reuşit să întoarcă spectaculos în partea a doua. Dacă olandezii s-au mulţumit doar cu remiza, obţinută în ultimele zece minute, în schimb, echipa din capitala Rusiei a reuşit chiar să câştige dramatic, golul victoriei fiind marcat în prelungirile partidei.
 
Rezultate Europa League, 16-imi de finală
 
FC Basel - Spartak Moscova 2-3 (Frei 36, Streller 41 / Kombarov 61, Dzyuba 70, Ananidze 90+2)
 
Lille - PSV Eindhoven 2-2 (Gueye 6, De Melo 31 / Bouma 83, Toivonen 84)
 
PAOK Salonic - CSKA Moscova 0-1 (Necid 29)
 
Glasgow Rangers - Sporting 1-1 (Whittaker 66 / Fernandez 89)
 
Sevilla - Porto 1-2 (Kanoute 65 / Rolando 58, Guarin 85)
 
Sparta Praga - Liverpool 0-0
 
Young Boys - Zenit 2-1 (Lulic 46, Mayuka 90+4 / Lombaerts 20)

×
Subiecte în articol: europa league Liverpool UEFA PSV Eindhoven
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close