Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FRF a decis: Liga I rămâne cu 18 echipe. Rapid şi Concordia joacă un baraj pentru menţinerea în primul eşalon

FRF a decis: Liga I rămâne cu 18 echipe. Rapid şi Concordia joacă un baraj pentru menţinerea în primul eşalon

FRF a decis: Liga I rămâne cu 18 echipe. Rapid şi Concordia joacă un baraj pentru menţinerea în primul eşalon
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iul 2013   •   12:20
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, în şedinţa de sâmbătă, ca în ediţia 2013/2014 a Ligii I să participe 18 echipe, Rapid şi Concordia Chiajna urmând să dispute, în data de 13 iulie, un baraj de menţinere, a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, conform Mediafax.
Preşedintele CA al FC Rapid, Ioan Taban, aflat la sediul FRF alături de preşedintele clubului Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, a confirmat că în Liga I vor fi 18 echipe şi că echipa giuleşteană şi Concordia vor juca la baraj.
Comitetul Executiv al FRF a hotărât, sâmbătă, ca în primul eşalon să participe 18 formaţii, după ce, în această săptămână, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanţelor Sistemului Naţional de Licenţiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I. După decizia TAS, în Liga I erau 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv şi de licenţiere.
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.
Cluburile Rapid şi Universitatea Cluj, aflate în insolvenţă, nu au primit licenţa pentru Liga I din partea Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. Rapid nu s-a mai adresat TAS deoarece Tribunalul Bucureşti a amânat până în septembrie pronunţarea în ceea ce priveşte planul de reorganizare a societăţii care administrează clubul.
În schimb, grupările Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi au primit licenţa, însă au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminând ediţia trecută a Ligii I pe poziţiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipă care nu a primit licenţa şi care a retrogradat în acelaşi timp, iar pe locul 18 a fost Gloria Bistriţa. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate având licenţă pentru primul eşalon.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat, săptămâna trecută, că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor. El a precizat atunci că o comisie formată din angajaţi ai LPF şi FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe, până la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close