Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid va juca un meci fără spectatori, după ce fanii giuleştenilor au dat foc unui steag al Ungariei la Cluj

Rapid va juca un meci fără spectatori, după ce fanii giuleştenilor au dat foc unui steag al Ungariei la Cluj

Rapid va juca un meci fără spectatori, după ce fanii giuleştenilor au dat foc unui steag al Ungariei la Cluj
de M.T.    |    20 Mar 2013   •   13:38

Rapid va juca o etapă fără spectatori şi va plăti o amendă de 30.000 de lei, după ce fanii giuleştenilor au dat foc unui steag al Ungariei la meciul din deplasare cu CFR Cluj, disputat luni în etapa a 23-a din Liga I.

Meciul pe care echipa antrenată de Marian Rada îl va disputa cu porţile închise va fi cel cu Pandurii Tg. Jiu, din etapa a 24-a.

Gestul care a dus la suspendarea terenului a fost regretat de Liga Suporterilor Rapidişti şi Clubul Aristocratic Rapid, mai ales că, în trecut, mai mulţi jucători de etnie maghiară au evoluat cu succes în Giuleşti şi au rămas până în prezent printre favoriţii fanilor.

„Considerăm gestul drept unul izolat, care nu are nimic în comun cu sentimentele nutrite de marea masă a suporterilor rapidişti. Diversitatea reprezintă una dintre valorile de bază ale spiritului rapidist, iar printre suporterii noştri se regăsesc persoane din categorii sociale diferite şi de etnii diferite”, se arată într-un comunicat al Ligii Suporterilor Rapidişti, citat de Mediafax.

„În galeria marilor vedete ale istoriei Rapidului, jucătorii de origine maghiară ocupă un loc important. La loc de frunte se află Gyussy Baratky, «Minunea Blondă» a anilor '30, fotbalist adulat şi astăzi de tribună. Mai mult, unul dintre muncitorii feroviari din grupul care a fondat clubul Rapid, acum 90 de ani, Geza Ginger, era de origine maghiară”, au mai precizat fanii giuleşteni.

În final, suporterii rapidişti speră că incidentul de la Cluj nu va afecta atmosfera meciului dintre România şi Ungaria, care va avea loc vineri, la Budapesta, în preliminariile Cupei Mondiale.

„Nu dorim ca acest gest cu totul izolat şi regretabil să tensioneze inutil atmosfera înaintea meciului Ungaria - România de la Budapesta şi, cu atât mai mult, nu dorim să învenineze relaţiile dintre români şi maghiari, într-un context şi aşa tulbure în Europa”, se arată în comunicat.


×
Subiecte în articol: Rapid suspendare amenda CFR Cluj Liga I
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close