Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua a câştigat şi returul cu Vardar Skopje şi s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Steaua a câştigat şi returul cu Vardar Skopje şi s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Steaua a câştigat şi returul cu Vardar Skopje şi s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor
de M.T.    |    23 Iul 2013   •   23:58

Steaua a obţinut a patra victorie consecutivă din noul sezon, impunându-se cu 2-1 la Skopje, în faţa celor de la Vardar, un succes în urma căruia roş-albaştrii s-au calificat în al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor.

Pentru a intra în playoff-ul care trimite în grupele competiţiei, campioana României trebuie să treacă de Dinamo Tbilisi, primul meci fiind programat pe 30 iulie, la Bucureşti.

Cu un avantaj liniştitor din meciul tur, câştigat cu 3-0 pe Arena Naţională, Laurenţiu Reghecampf şi-a permis să menajeze două piese importante, Chiricheş şi Cristi Tănase, locul lor în echipa de start fiind luat de Gardoş şi Pârvulescu. De asemenea, Piovaccari a fost în premieră titular.

Atacantul italian a profitat de şansa care i-a fost acordată şi a deschis scorul în minutul 23, după o acţiune personală a lui Stanciu. Din acel moment, orice dubiu în privinţa calificării a dispărut complet, iar Steaua a evoluat cu nonşalanţa dată de certitudinea că este echipa mai bună.

Acelaşi Piovaccari a fost aproape de dublă, însă execuţia sa spectaculoasă din foarfecă a fost respinsă de portarul gazdelor, în timp ce Stanciu a avut şansa de a dubla avantajul steliştilor, dar scăriţa sa din interiorul careului a lovit transversala.

În loc de o diferenţă mai clară în favoarea Stelei, la vestiare s-a intrat cu 1-1, Vardar reuşind să egaleze în prelungirile primei reprize, prin golgheterul său, Kostovski, care l-a învins pe Tătăruşanu cu o lovitură de cap imparabilă.

După pauză, dominarea Stelei nu a mai fost la fel de clară ca în prima parte, iar apărarea roş-albaştrilor a dat de mai multe ori semne de slăbiciune. Cu toate acestea, campioana României a marcat golul victoriei cu 18 minute înainte de final, în urma unui contraatac iniţiat de Adi Popa şi finalizat cu un şut din marginea careului al căpitanului Bourceanu.

Pe final, Stanciu a avut încă o dată ghinion, lovind bara pentru a doua oară, în timp ce macedonenii puteau obţine o remiză nemeritată, dar Tătăruşanu l-a blocat pe Kostovski din situaţie de unu contra unu.

Calificată cu scorul general de 5-1, Steaua se pregăteşte pentru o dublă mult mai dificilă în turul următor, adversara echipei lui Reghecampf fiind Dinamo Tbilisi.

Campioana Georgiei a trecut fără probleme de feroezii de la EB/Streymur, cu scorul general de 9-2. După victoria cu 6-1 de pe teren propriu, Dinamo s-a impus şi în deplasare cu 3-1, graţie golurilor marcate de Xisco, din penalty, Divali şi Glisic, în timp ce pentru nordici a punctat Danielsen.

×
Subiecte în articol: steaua tur preliminar Liga Campionilor
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close