Antena 3 CNN Sport Tenis Kei Nishikori, primul japonez care ajunge în semifinalele unui turneu de Grand Slam după 81 de ani

Kei Nishikori, primul japonez care ajunge în semifinalele unui turneu de Grand Slam după 81 de ani

Kei Nishikori, primul japonez care ajunge în semifinalele unui turneu de Grand Slam după 81 de ani
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Sep 2014   •   10:30

Kei Nishikori constinuă să facă istorie în circuitul ATP. După ce a devenit primul japonez care ajunge în Top 10 mondial, niponul a devenit şi primul jucător din ţara sa care se califică în semifinalele unui turneu de Grand Slam după o pauză de 81 de ani.

De asemenea, au trecut aproape 100 de ani de când un alt japonez ajungea între primii patru la US Open.

Nishikori l-a învins în cinci seturi pe campionul de la Australian Open, elveţianul Stanislas Wawrinka, scor 3-6, 7-5, 7-6, 6-7, 6-4, la capătul unui meci maraton, încheiat după 4 ore şi 15 minute, şi s-a calificat în semifinalele de la US open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Ultimul jucător japonez care a obţinut o asemenea performanţă a fost Ichiya Kumagae, în 1918. Ultimul nipon prezent în semifinalele unui Grand Slam a fost Jiri Satoh, la Wimbledon, în 1933.

În penultimul act de la Flushing Meadows, Nishikori îl va întâlni pe liderul mondial şi principalul favorit, sârbul Novak Djokovic.

Nole l-a învins în patru seturi, scor 7-6, 6-7, 6-2, 6-4, pe britanicul Andy Murray, într-o reeditare a ultimului act de la New York din 2012.

În turneul feminin, Serena Williams a trecut peste începutul mai greu şi a revenit de la 0-3 în primul set pentru a se impune cu 6-3, 6-2 în faţa italiencei Flavia Pennetta.

În semifinale, liderul clasamentului WTA va juca împotriva surprizei Ekaterina Makarova (Rusia), învingătoare cu 6-4, 6-2 în faţa Victoriei Azarenka.

În a doua semifinală feminină de la US Open, fostul lider mondial Caroline Wozniacki (Danemarca) o va întâlni pe chinezoaica Shuai Peng. 

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close