Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a cucerit al doilea titlu WTA consecutiv: Românca s-a impus în finala de la 's-Hertogenbosch

Simona Halep a cucerit al doilea titlu WTA consecutiv: Românca s-a impus în finala de la 's-Hertogenbosch

Simona Halep a cucerit al doilea titlu WTA consecutiv: Românca s-a impus în finala de la 's-Hertogenbosch
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    22 Iun 2013   •   16:23

Pentru prima oară de la Virginia Ruzici, România are o jucătoare de tenis care obţine două titluri WTA în săptămâni consecutive. Performanţa este cu atât mai impresionantă, cu cât ea a fost reuşită pe suprafeţe diferite.

După ce săptămâna trecută s-a impus la Nurnberg, pe zgură, Simona Halep şi-a continuat forma senzaţională şi pe iarbă, la 's-Hertogenbosch, în Olanda, unde a câştigat finala disputată în faţa belgiencei Kirsten Flipkens, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 4, scor 6-4, 6-2.

Halep a avut nevoie de numai o oră şi 12 minute de joc efectiv pentru a se impune în ultimul act al concursului dotat cu premii totale de 235.000 dolari, în urma acestui succes jucătoarea de 22 de ani urmând să primească 280 de puncte WTA şi 32.253 euro.

Finala a fost întreruptă peste o oră din cauza ploii, la scorul de 5-4 în primul set, dar acest aspect nu a contat pentru Halep, care traversează o formă extraordinară în ultima lună, perioadă în care a jucat semifinale la Roma şi a câştigat la Nurnberg şi 's-Hertogenbosch.

Simona a început excelent meciul cu Flipkens, reuşind două break-uri care i-au permis să se desprindă la 3-0. Belgianca a reuşit şi ea să câştige contra serviciului şi s-a apropiat la 3-2, dar Halep a păstrat avantajul unui break şi s-a impus în primul set cu 6-4.

Scenariul s-a repetat şi în setul doi, pe care Simona l-a început în forţă, cu două break-uri la zero, însă de această dată nu şi-a mai pierdut serviciul, astfel că, în final, a câştigat cu 6-2.

O victorie care nu s-a aflat aproape deloc în dubiu şi care îi dă speranţe Simonei Halep pentru Wimbledon, turneu pe care îl va începe cu un meci împotriva Olgăi Govortsova, în cazul unui succes adversara din turul secund urmând să fie, cel mai probabil, chinezoaica Li Na.

×
Subiecte în articol: Simona Halep turneu WTA
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close