Antena 3 CNN Sport Tenis Sorana Cîrstea, oprită în sferturi la Indian Wells de Iga Swiatek, numărul 1 WTA

Sorana Cîrstea, oprită în sferturi la Indian Wells de Iga Swiatek, numărul 1 WTA

Sorana Cîrstea și-a încheiat parcursul bun de la Indian Wells cu o înfrângere în fața liderului mondial Iga Swiatek, noaptea trecută, cu 6-2, 6-3, în sferturile de finală ale competiției.

Sorana Cîrstea, oprită în sferturi la Indian Wells de Iga Swiatek, numărul 1 WTA
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    17 Mar 2023   •   07:02

Înaintea confruntării Swiatek a câștigat deja 15 meciuri în acest sezon, dar a și pierdut de trei ori, în timp ce Cîrstea a eliminat-o pe favorita numărul 5, Caroline Garcia, în turul al patrulea.

A doua lor întâlnire în circuitul WTA a început mai bine pentru Swiatek, care a învins-o pe Emma Răducanu în turul precedent. Ea a făcut break la primul game de serviciu al adversarei sale și a condus cu 2-0 încă de la început.

Însă Cirstea a făcut rebreak în cel mai lung game al primului set și a egalat scorul la 2-2.

A urmat un șir de 8 game-uri consecutive câștigate de poloneză, primul set fiind închis după 42 de minute, cu 6-2, potrivit Mediafax.

La 4-0 și serviciul în setul doi, părea că Sorana Cîrstea va pierde la zero actul secund. Ea a revenit totuși cu un rebreak, având 2-4 și 3-5, însă nu a reușit să îl obțină și pe al doilea, pierzând în cele din urmă după o oră și 23 de minute.

Cirstea, care a înregistrat 16 victorii împotriva jucătoarelor din Top 10 în cariera sa, a fost susținută de fanii români din tribune.

Swiatek a stabilit astfel o întâlnire în semifinale cu Elena Rybakina, care a învins-o pe Karolina Muchova.

Sorana Cîrstea va fi recompensată pentru prezența în sferturile de finală cu 184.465 dolari și 215 puncte, care îi vor asigura un avans de 9 locuri în clasamentul WTA, până pe 74.

×
Subiecte în articol: Sorana Cîrstea indian wells
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close