Antena 3 CNN Sport Ziua mondială a fotbalului va fi sărbătorită în fiecare an, pe data de 25 mai

Ziua mondială a fotbalului va fi sărbătorită în fiecare an, pe data de 25 mai

Organizația Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție în urma căreia s-a stabilit ca Ziua mondială a fotbalului să fie sărbătorită în fiecare an, pe 25 mai.

Ziua mondială a fotbalului va fi sărbătorită în fiecare an, pe data de 25 mai
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    10 Mai 2024   •   13:16

Decizia fost luată cu ocazia adunării generale a ONU, informează frf.ro.

Adunarea generală a Organizației Națiunilor Unite a dorit să marcheze astfel 100 de ani de la disputarea primului turneu internațional de fotbal din istorie cu reprezentarea tuturor regiunilor, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris din anul 1924.

Tot în cadrul adunării generale a fost salutată și inițiativa "Football for the Goals" o platformă pentru comunitatea mondială de fotbal care să se implice și să susțină obiectivele de dezvoltare durabilă și să se bazeze pe practicile de durabilitate.

Inițiativa "Football for the Goals" a fost lansată de Națiunile Unite în iulie 2022 și implică comunitatea fotbalistică globală în sprijinul și promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), notează Mediafax.

Pentru a consilia ONU în implementarea strategică a acestei inițiative, a fost înființată Fundația de Consultanță în sprijinul Fotbalului pentru Obiective. Această fundație este guvernată de un board executiv, în care se numără și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

×
Subiecte în articol: Ziua mondială a fotbalului ONU
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close