Antena 3 CNN Externe Căsătoria fiului lui Sarkozy cu o evreică, umbrită de reacţii antisemite

Căsătoria fiului lui Sarkozy cu o evreică, umbrită de reacţii antisemite

Căsătoria fiului lui Sarkozy cu o evreică, umbrită de reacţii antisemite
12 Sep 2008   •   14:38

La numai 22 de ani, fiul lui Nicholas Sarkozy s-a căsătorit, miercuri, cu iubita lui din liceu, Jessica Sebaoun, moştenitoarea lanţului de magazine electrocasnice ?Darty?. În ciuda vârstei sale fragede, Jean Sarkozy are deja o carieră politică semnificativă şi este consilier general în Neuilly-sur-Seine. Orietarea religioasă a partenerei sale, precum şi alte legături ale acestuia cu evreii au dat naştere unor manifestări antisemite în oraşul Neuilly.

Păstrarea secretului căsătoriei a fost atât de importantă, încât invitaţiile la ceremonia civilă au fost făcute prin mesaje scrise pe telefon. Cei doi s-au cunoscut în timpul liceului devenind unul dintre cele mai cunoscute şi influente cupluri ale regiunii franceze.

Imediat după logodna cu Jessica Sebaoun, au apărut zvonuri potrivit cărora tânărul Sarkozy ar urma să se convertească la religia iudaică. Tot atunci, a apărut în presă un articol în care Maurice Sinet scria: ?Tânărul Sarkozy urmează să se convertească la iudaism înainte să se căsătorească cu iubita lui evreică. E clar ca o să ajungă departe băiatul ăsta...?. Aceste cuvinte l-au făcut pe autor să-şi piardă locul de muncă pe motiv că remarcile lui ajută la răspândirea stereotipului care îi leagă pe evrei de bani. Jurnalistul a depus o plângere la tribunal şi a promis că va face tot posibilul pentru a apăra libertatea de exprimare.

Jean Sarkozy a declarat pentru ?Guradian?: ?Nu este adevărat zvonul că îmi schimb religia. Am fost şocat să aud toate comentariile antisemite.?

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close