Antena 3 CNN Externe O tânără a murit după ce i s-au transplantat plămânii unui fumător înrăit

O tânără a murit după ce i s-au transplantat plămânii unui fumător înrăit

O tânără a murit după ce i s-au transplantat plămânii unui fumător înrăit
15 Iun 2010   •   15:37

Caz şocant în Marea Britanie. O femeie de 28 de ani a murit, după ce i-au fost transplantaţi plămânii unui fumător înrăit. Informaţia a ieşit la iveală în momentul în care familia britanicei a solicitat dosarul medical al acesteia.

Lyndsey Scott a figurat pe lista pe aşteptare pentru transplatul de plămâni mai bine de patru ani, după ce a fost diagnosticată cu fibroză chistică. Intervenţia chirurgicală a avut loc în luna februarie, iar britanica a petrecut nu mai puţin de şase săptămâni la secţia de Terapie Intensivă din cauza complicaţiilor.

Tânăra a fost externată în cele din urmă. La numai câteva săptămâni de la externare, Lyndsey a fost nevoită să se întoarcă la spital, unde a şi murit.

Potrivit medicilor, tânăra a murit din cauza unei pneumonii. Adevărata cauză a morţii a ieşit la iveală la câteva luni de la deces, când familia a cerut datele medicale din dosarul fiicei lor. "Am fost şocaţi! Plămânii care i-au fost transplantat fetei noastre erau de la un fumător. Dacă ştiam asta de la început, refuzam intervenţia chirurgicală", a declarat tatăl tinerei, potrivit Daily Mail.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: transplant
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close