Antena 3 CNN Externe Decret al lui Putin: Orice critic al guvernului poate fi condamnat ca trădător

Decret al lui Putin: Orice critic al guvernului poate fi condamnat ca trădător

Decret al lui Putin: Orice critic al guvernului poate fi condamnat ca trădător
18 Dec 2008   •   17:24

O nouă lege promovată de premierul rus Vladimir Putin va permite autorităţilor să califice ca fiind trădător orice critic al autorităţilor. Activiştii de dreapta au condamnat iniţiativ pe care au apreciat-o ca fiind o reminescenţă a epocii staliniste.
v Proiectul de lege extinde definiţia pentru trădare de la afectarea securităţii externe a Rusiei la atingerea ordinii constituţionale, suveranităţii sau integrităţii teritoriale.
Aceasta ar permite în esenţă autorităţilor să interpreteze orice act împotriva intereselor statului ca fiind trădare- o infracţiune ce se pedepseşte cu 20 de ani închisoare. ?Întoarce Rusia la justiţia anilor 1920-1950," arată activiştii pentru pentru apărarea drepturilor omului din Rusia într-o scrisoare adresată parlamentarilor care sunt rugaţi să respingă proiectul.
Detaliile referitoare la proiect au fost făcute în acelaşi timp cu declaraţiile unui membru al Dumei de stat, camera inferioară a parlamentului, care aprecia că cine provoacă ?daune? statului rus ar trebui ?exterminat?. Declaraţia nu îi aparţine altuia decât lui Andrei Lugovoi, acuzat că l-a omorât pe fostul spion-deisident rus Alexander Litvinenko.
Oricum, în pofida criticilor, legea este de aşteptat să fie aprobată de parlament, dominat de loialişti Kremlinului. Criticii mai apreciază că legea va permite calmarea protestatarilor afectaţi de criza economică mondială.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia tradare Vladimir Putin
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close