Antena 3 CNN Externe Grecia a aprobat planul de austeritate. 10.000 de oameni protestează în faţa Parlamentului

Grecia a aprobat planul de austeritate. 10.000 de oameni protestează în faţa Parlamentului

Grecia a aprobat planul de austeritate. 10.000 de oameni protestează în faţa Parlamentului
06 Mai 2010   •   21:50

Parlamentul de la Atena a aprobat planul de austeritate prin care Grecia va primi 110 miliarde de euro din partea FMI şi a Uniunii Europene. La ora la care s-a dat votul, în faţa Parlamentului protestau 10.000 de oameni.

Măsurile de austeritate contestate de populaţie s-au aprobat la o zi după ce protestele din Grecia au luat o turnură dramatică: trei oameni au fost omorâţi, după ce anarhiştii au incendiat o bancă.

Guvernul de la Atena a majorat TVA de la 21 la 23 %, a tăiat sporuri şi a eliminat al 13-lea şi al 14-lea salariu pe care îl primeau angajaţii din sectorul bugetar. Prin aceste măsuri, speră să facă o economie de 30 de miliarde de euro. A fost o primă condiţie impusă de FMI şi aprobată de oficialii eleni.

Grecii au anticipat însă rezultatul votului şi s-au strâns în faţa Parlamentului pentru a cere socoteală aleşilor. Forţele de ordine au securizat deja clădirea, pentru a se repeta violenţele din prima zi a grevei generale.

Grecia este prima ţară din zona euro care are nevoie de un plan de salvare dar şi spaniolii şi portughezii au dificultăţi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close