Antena 3 CNN Externe Imagini cutremurătoare de la Smolensk: Momentul în care trupul preşedintelui polonez este pus în sicriu (VIDEO)

Imagini cutremurătoare de la Smolensk: Momentul în care trupul preşedintelui polonez este pus în sicriu (VIDEO)

Imagini cutremurătoare de la Smolensk: Momentul în care trupul preşedintelui polonez este pus în sicriu (VIDEO)
14 Apr 2010   •   12:19

Primele imagini cu fostul preşedinte al Poloniei de la locul unde a avut loc accidentul aeronavei prezidenţiale. Filmul a fost postat pe site-ul rusesc kp.ru. Imaginile surprind momentul în care trupul neînsufleţit al lui Lech Kaczynski este pus în sicriu, înainte să fie trimis la Moscova. Trupul fostului şef de stat este acum în capela palatului prezidenţial din Varşovia, iar mii de polonezi s-au adunat ca să îi aducă un ultim omagiu.

Polonia continuă să îşi plângă victimele în urma tragediei aviatice de sîmbătă. Sute de oameni stau la rând pentru a-şi lua rămas bun de la cuplul prezidenţial. Între timp, continuă cercetările şi persistă întrebările. Doi dintre oamenii de la bordul avionului prezidenţial al Poloniei nu se regăsesc pe listele de pasageri.

Capela de la Palatul Prezidenţial a fost deschisă pentru public. Sute de polonezi au depus flori în faţa sicrielor unde se află trupul preşedintelui Lech Kaczynsky şi al Primei Doamne, Maria Kaczynska.

IMAGINI NECENZURATE DE LA SMOLENSK


Pe Internet au apărut mai multe imagini de la locul tragicului accident aviatic. Un cameraman amator a reuşit să filmeze avionul prezidenţial polonez la scurt timp după prăbuşire, înainte ca echipele de salvare să ajungă acolo.

Imaginile, postate pe site-ul televiziunii TVN24, surprind rămăşiţele avionului, încă în flăcări.

PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUL PRĂBUŞIRII AVIONULUI PREZIDENŢIAL



Autorităţile din Rusia vor repatria alte 30 de cadavre ale accidentului aviatic de la Smolensk. Identitatea victimelor nu a fost dată publicităţii, până când nu vor fi informate famillile lor.

Autorităţile din Rusia au anunţat că au fost identificate până acum 64 de cadavre, din totalul de 96. Astfel, 74 de rude ale victimelor, ce au ajutat la identificarea lor, au părăsit deja Moscova şi s-au întors în Varşovia pentru a participa la ceremoniile funerare de sâmbată.

La funeraliile din Polonia vor participa preşedinţi şi alţi oficiali cu rang înalt, din toată lumea. Printre aceştia, liderul de la Casa Albă, Barack Obama şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy. Preşedintele rus Dmitri Medvedev, alături de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen vor fi de asemenea prezenţi.

POLONIA ÎŞI PLÂNGE VICTIMELE


Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Polonia sicriu funeralii
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close