Antena 3 CNN Politică Sindicalist ProLex surprins filmându-i pe cei care-l huiduiau pe Boc în plen. PSD acuză statul poliţienesc

Sindicalist ProLex surprins filmându-i pe cei care-l huiduiau pe Boc în plen. PSD acuză statul poliţienesc

Sindicalist ProLex surprins filmându-i pe cei care-l huiduiau pe Boc în plen. PSD acuză statul poliţienesc
15 Iun 2010   •   12:43

Parlamentarii PSD au suprins, marţi, în timpul discursului premierului Emil Boc pe marginea moţiunii de cenzură, o persoană care filma invitaţii din loje care huiduiau reprezentanţii puterii. Atât le-a trebuit deputatului Radu Moldovan şi senatorului Dan Şova care după ce au alergat pe holurile Parlamentului pentru a-l legitima pe cel care filma cu o cameră de mână, au acuzat Puterea că întreţine o stare de stat poliţienesc. Nici faptul că respectiva persoană s-a dovedit un alt invitat, membru al sindicatului poliţiştilor Prolex nu i-a mulţumit pe social-democraţi care au acuzat faptul că acesta ar fi cu totul altceva decât doar un simplu poliţist.

Parlamentarii PSD din sala de plen au observat la un moment dat, într-unul din balcoanele de la sala de plen, o persoană care purta uniformă de poliţist şi care îi filma pe sindicaliştii care huiduiau discursul premierului aflaţi în balconul de vizavi.

Deputatul Radu Moldovan şi senatorul Dan Şova au alergat pe holurile Parlamentului pentru a-l legitima pe cel care filma cu o cameră de mână.

Unul dintre liderii sindicatului ProLex a intervenit şi a încercat să-l disculpe, afirmând că este membru de sindicat şi că imaginile nu sunt destinate intimidării sindicaliştilor care îl huiduiau pe Boc. Între cele două părţi a avut loc un schimb de replici acide.

"Ia mâna de pe mine. Eu sunt deputat Radu Moldovan şi vă aştept pe hol să discutăm", a spus Moldovan.

El a fost completat de senatorul Dan Şova: "Ce căutaţi dumneavoastră să filmaţi aici? Domnul care a filmat nu are nicio autorizaţie. Dumneavoastră aţi filmat oamenii care huduiau Guvernul".

Ulterior, Şova a susţinut că "poliţistul" se ascunde, nedorind să ofere informaţii cu privire la prezenţa sa în Parlament, dar şi să se legitimeze.

"Nu, nu facem nicio presiune. Noi am venit din partea organizaţiei sindicale", a replicat vicepreşedintele ProLex.

"Era o persoană îmbrăcată în poliţist despre care noi spunem că nu era poliţist şi care filma pe cei care vociferau împotriva premierului, probabil să le facă dosare. Vreţi să ameninţaţi oamenii cu filmele. Ăsta este un stat totalitar, un stat poliţienesc", a plusat senatorul Dan Şova.

Parlamentarii PSD nu au cedat, până nu au confiscat şi au predat camera de filmat secretarilor generali ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, Gheorghe Barbu şi Ioan Morar.

Vicepreşedintele sindicatului ProLex, Marius Niţă, a respins, marţi, acuzaţiile parlamentarilor PSDi, susţinând că poliţistul care a filmat în Parlament este din sindicat şi nu a încălcat regulamentele.

"Am venit aici să ne filmăm pe noi, poliţiştii, suntem sindicalişti. Am făcut o adresă aici, în rest nu ştiu cu ce am greşit", a declarat Marius Niţă.

El a adăugat că membrii sindicatului ProLex nu au trecut "fraudulos" filtrul de la intrare, cu camera de luat vederi.

"Dacă nu ne permiteau, nu puteam intra. Am filmat tot ceea ce era acolo. Dacă ni se interzicea, respectam regulamentul, nu era nicio problemă. Pur şi simplu s-au năpustit asupra noastră. Nu am venit din partea niciunui partid. Am venit pe lista BNS, care a fost organizatorul, acolo confederaţia Meridian ne-a trecut pe listă. Nu facem parte din niciun partid", a mai arătat Niţă.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: parlament
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close