Antena 3 CNN Externe Iran începe producţia de rachete de croazieră

Iran începe producţia de rachete de croazieră

Iran începe producţia de rachete de croazieră
Sursa foto: rachete iran
08 Mar 2010   •   08:53

Iran a anunţat duminică că a început producţia de rachete de croazieră cu rază scurtă de acţiune de mare precizie, care vor adăuga un nou element la deja impozantul arsenal al ţării.
Generalul Ahmad Vahidi declara pentru presa locală că racheta, Nasr 1, este capabilă să distrugă ţinte de până la 3000 de tone.
Acesta arăta că racheta poate fi trasă din lansatoarele de la sol, dar şi de pe nave, urmând a fi transformată pentru a fi folosită pe elicoptere şi submarine.
Puterile occidentale sunt deja preocupate de capacităţile militare iraniene şi programul nuclear. SUA şi aliaţii sunt acum în plin proces de promovare şi negocierie a unor sancţiuni ONU mai dure contra Teheranului.
Iran mai dispune şi de o serie de rachete cu rază medie de acţiuni şi scurtă capabile să atingă ţinte din regiune, inclusiv Israel, bazele militare americane din regiune şi mare parte din Europa.
Teheran face frecvent anunţuri de tehnologie avansată militară ce nu pot fi verificate independent.
Generalul Vahidi aprecia că producţia noilor rachete, a căror dezvoltare a durat doi ani, a demonstrat că sancţiunile contra Iranului au eşuat.
Rachetele de croazieră sunt foarte avansate tehnologic, de obicei arme subsonice ce pot lovi ţinta cu mare precizie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: program nuclear iranian
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close