Antena 3 CNN Externe Măsuri speciale de securitate la Atena, unde are loc reuniunea grupului Bilderberg (VIDEO)

Măsuri speciale de securitate la Atena, unde are loc reuniunea grupului Bilderberg (VIDEO)

Măsuri speciale de securitate la Atena, unde are loc reuniunea grupului Bilderberg (VIDEO)
Sursa foto: Hotel Atena
15 Mai 2009   •   20:16

Măsuri speciale la Atena pentru un grup special de oameni. În apropierea hotelului atenian Astir Palace, unde sunt cazaţi membrii Clubului Bilderberg, nu are voie nici musca. Sute de poliţişti greci, cu maşini, motociclete şi elicoptere supraveghează în permanenţă zona. Ziariştii care s-au încumetat să fotografieze măcar faţada hotelului au fost săltaţi de forţele de ordine.

Împrejurimile hotelului Astir Palace sunt o zonă zero, interzisă. Nu există niciun indicator care să arate asta. Există, în schimb, poliţiştii care veghează în permanenţă. Nu trece nimeni. De fotografii şi înregistrări nici nu poate fi vorba. Nici măcar de pe trotuarul de vis-a-vis de hotel.

Jurnalistul Paul Dorneanu povesteşte că a plecat pe jos până în faţa hotelului. După ce a trecut de intrarea principală a fost oprit de mai multe echipaje de poliţie. Unul dintre poliţişti i-a explicat că fotografiatul este interzis în zonă, fără să îi dea alte explicaţii, apoi l-a invitat să îl însoţească la o secţie de poliţie unde a fost identificat, iar datele personale au fost introduse într-o bază de date. Jurnalistul a fost eliberat după o oră.

Despre Clubul Bilderberg, înfiinţat acum o jumătate de secol, se cunosc foarte puţine informaţii. Se ştie totuşi că reuneşte lideri politici, capete regale şi oameni de afaceri cu succes mondial. Întâlnirile lor au loc o dată la patru ani, iar măsurile de securitate luate sunt excepţionale.

Anul acesta, printre cei prezenţi la reuniunea Bilderberg se numără: Timothy Geithner, secretarul trezoreriei americane, Robert Zoellick, preşedintele băncii mondiale, Jean-Claude Trichet preşedintele băncii centrale europene şi Jose Manuel Barroso, preşedintele comisiei europene.



Observator

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close