Antena 3 CNN Externe Obama, comparat cu naziştii şi ?ameninţat? cu arma, din cauza reformei în sistemul sanitar

Obama, comparat cu naziştii şi ?ameninţat? cu arma, din cauza reformei în sistemul sanitar

Obama, comparat cu naziştii şi ?ameninţat? cu arma, din cauza reformei în sistemul sanitar
Sursa foto: obama nazist
13 Aug 2009   •   03:45

Barack Obama şi alţi democraţi au fost comparaţi cu naziştii, pe fondul sondajelor ce arată că preşedintele american pierde din popularitate. Dezbaterea privind sistemul medical din SUA se transformă într-una urâtă după ce Barack Obama şi alţi democraţi ce susţin reforma au fost comparaţi cu naziştii, iar un congresman a găsit o svastica desenată la biroul său,
FBI a început deja să ancheteze acest caz, semnalat de angajaţii parlamentarului David Scott. Incidentul vine la mai puţin de o săptămână după ce Scott a fost implicat în schimburi dure de replici cu oponenţii reformei la o reuniune pe această temă.
Într-un incident separat, poliţia a admis că nu poate face nimic în cazul unui bărbat care a afişat o armă pe stradă, în faţa clădirii unde Obama avea o întâlnire pe chestiuni medicale în Portsmouth, New Hampshire .
Bărbatul, William Kostric, purta un mesaj cu "este timpul să udăm copacul libertăţii," cu referire la o scrisoare a lui Thomas Jefferson, care aprecia că un copac al libertăţii ?trebuie împrospătat din când în când cu sângele patrioţilor şi tiranilor".
Poliţia l-a supravegheat, dar nu a putut face nimic deoarece legea din New Hampshire permite purtarea armelor în public.
La aceaşi întâlnire, o femeie purta un afiş cu Obama înfăţişat ca soldat nazist.
Asemenea reacţii reflectă emoţiile create de propusa reformă a sistemului sanitar, una din cele mai controversate politici americane din ultimele două decenii. Obama încearcă să recâştige terenul pierdut în faţa oponenţilor conservatori. Recentele sondaje arată că liderul american a pierdut din popularitate la o rată a aprobării de circa 50%
Incidentul cu simbolul nazist vine şi după ce vedeta tv Rush Limbaugh a descris logoul sistemul medical al lui Obama ca fiind "scos din cărţile lui Adolf Hitler".
Parte a intensificării luptei pe această temă în SUA, Camera de Comerţ a început să difuzeze reclame de 30 de secunde în 20 de state, în care se opune sistemului sanitar.
Publicitatea se concentrează pe teama că extinderea acoperirii medicale pe cei 50 de milioane de neasiguraţi din SUA va întinde la maximul bugetul federal în inflaţie. Se prezic creşteri ale taxelor şi deficite uriaşe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close