Antena 3 CNN Externe Papa: Salvarea umanităţii de homosexuali este la fel de importantă ca salvarea pădurii tropicale

Papa: Salvarea umanităţii de homosexuali este la fel de importantă ca salvarea pădurii tropicale

Papa: Salvarea umanităţii de homosexuali este la fel de importantă ca salvarea pădurii tropicale
23 Dec 2008   •   04:35

Papa Benedict al XVI-lea a folosit mesajul de Crăciun pentru a declara că salvarea lumii de comportamentul homosexual este la fel de importantă precum salvarea pădurii tropicale de la distrugere. El a subliniat importanţa mariajului între bărbat şi femeie şi a condamnat actele homosexuale ca fiind împotriva voii lui Dumnezeu.
?Biserica trebuie să apere nu numai pământul, apa şi aerul ca daruri ale creaţiei ce aparţin tuturor, dar şi umanitatea împotriva distrugerii de sine?, declara acesta. În acest context Papa arăta că salavarea umanităţii de homosexualitate este pe aceeaşi linie cu salvarea pădurii.
?Pădurile tropicale merită protecţia noastră, dar omul, ca şi creatie, merită cu nimic mai puţin?. Într-o referire clară la homosexualitate, Papa Benedict arăta că nerespectarea uniunii dintre bărbat şi femeie se ridică la nivelul de ?autodistrugere a umanităţii?. Mai mult, el a continuat apreciind că orice este deviat de aici este o ?distrugere a creaţiilor lui Dumnezeu?.
Biserica Catolică apreciază că actele homosexuale sunt un păcat. Se opune mariajului între persoane de acelaşi sex, iar în octombrie Vaticanul califica homosexualitatea ca fiind ?o deviaţie , o iregularitate?.
În acest fel, Vaticanul se opune unei declaraţii ONU ce cere oprirea discriminării homosexualilor. Mai mult, în unele state, precum Iran şi Arabia Saudită, homosexualitatea este pedepsită cu moartea.
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a fost nevoit să clarifice că Vaticanul condamnă folosirea pedepsei cu moartea pentru pedepsirea oricărei infracţiuni, inclusiv pentru homosexualitate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close