Antena 3 CNN Externe Pata de petrol din Golful Mexic a ajuns în Florida. Mii de păsări se luptă pentru supravieţuire (VIDEO)

Pata de petrol din Golful Mexic a ajuns în Florida. Mii de păsări se luptă pentru supravieţuire (VIDEO)

Pata de petrol din Golful Mexic a ajuns în Florida. Mii de păsări se luptă pentru supravieţuire (VIDEO)
Sursa foto: pelican
05 Iun 2010   •   19:56

Uriaşa pată de petrol din oceanul Atlantic a ajuns şi în Florida. Pe unde a trecut până acum, Mareea Neagră a adus moarte şi suferinţă. Mii de păsări - pelicani, pescăruşi sau egrete - se luptă pentru supravieţuire. Jurnaliştii care au ajuns în zonele afectate au venit de acolo cu imagini terifiante.

Sunt imagini ale suferinţei aduse de mareea neagră. Păsările şi peştii, victime inocente ale dezastrului, mor pe capete, sufocate de petrol. Zilnic, veterinarii culeg de pe ţărm zeci de pelicani, pe care se luptă să-i cureţe.

Unii localnici nu au aşteptat intervenţia autorităţilor şi s-au apucat să cureţe cu mâinile lor plajele.

Între timp, în adâncuri se scurg, în continuare, 12.000 - 19.000 de barili de petrol zilnic. Iar ultima încercare a companiei British Petroleum de a acoperi scurgerea a eşuat.

Mulţi spun că mareeea neagră este piatra de încercare a mandadatului preşedintelui Obama. Acesta a vizitat, pentru a treia oară, zona afectată de scurgere. Însă, în absenţa unei soluţii, declaraţiile sale nu mai pot linişti populaţia.



Observator




×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close