Antena 3 CNN Externe Prinţul Charles: Mai sunt doar 96 de luni în care se poate salva lumea

Prinţul Charles: Mai sunt doar 96 de luni în care se poate salva lumea

Prinţul Charles: Mai sunt doar 96 de luni în care se poate salva lumea
Sursa foto: prince charles
09 Iul 2009   •   08:26

Capitalismul şi consumul au adus lumea în pragul prăbuşirii economice şi de mediu, a avertizat prinţul de Wales în cadrul unui discurs menit a sublinia temerile sale legate de viitorul planetei. Moştenitorul tronului Marii Britanii a declarat unei audienţe formate din industriaşi şi ecologişti că mai avem doar 96 de luni pentru a salva lumea.
În plus, în căutarea unor acuze la adresa societăţii capitaliste, Charles aprecia că nu ne mai putem permite consumismul iar "epoca comodităţii" s-a încheiat .
Prinţul, care a mai vorbit şi anterior despre mediu, a subliniat că dacă lumea nu ia în serios avertismentul, se află în faţa unui ?coşmar, care pentru mulţi dintre noi este la orizont".

Discursul lui Charles a fost descris ca fiind prima sa încercare de a prezenta o filozofie coerentă în care să plaseze ameninţarea la mediu în contextul eşecului sistemului economic.

În cadrul discursului anual Richard Dimbleby, prinţul arăta că fără ?stimulente şi inhibatori financiari coerenţi?, lumea are doare 96 de luni pentru a evita ? o prăbuşire climatică şi a ecosistemului de nerecuperat şi tot ce vine cu aceasta ."
În pofida atacurilor sale la adresa materialismului lumii moderne, Prinţul Charles a fost criticat pentru propriile sale comodităţi, printre care zeci de angajaţi care să se ocupe de casele sale şi sute de mii de lire cheltuiţi pe călătorii în lume.

?Pentru toate realizările sale, societatea noastră de consum vine cu un cost enorm pentru Pământ şi trebuie să realizăm că Terra nu îl poate suporta. La fel cum sectorul bancar se luptă cu propriile datori - şi paradoxal este în faţa unei chemări la revenire la 'vechea modă bancară', ? la fel şi sistemele de susţinere a vieţii din Natură nu pot face faţă datoriilor pe care le-am ridicat acolo. Dacă nu confruntăm această realitate, Natura, cea mai mare bancă dintre toate, ar putea da faliment?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: printul Charles
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close