Antena 3 CNN Externe Summit pentru Marele Zid Verde din Africa- lupta împotriva deşertului

Summit pentru Marele Zid Verde din Africa- lupta împotriva deşertului

Summit pentru Marele Zid Verde din Africa- lupta împotriva deşertului
Sursa foto: marele zid verde
18 Iun 2010   •   04:33

Lideri din 11 state europene s-au adunat în Ciad pentru primul summit al "Mareleui Zid Verde" din Africa, ce îşi propune să reîmpădurească continetul de la est la vest pentru a lupta cu deşertificarea.

"Marele Zid Verde este un proiect conceput de africani pentru africanii generaţilor următoare," declara preşedintele gazdă Idriss Deby Itno, în discursul să de deschidere la palatul prezidenţial din Ndjamena.

"Este contribuţia africană la lupta contra încălzirii globale," adăuga Deby .

Preşedintele senegalez Abdoulaye Wade declara în discursul său că "deşertul este într-un stadiu cancerigen. Trebuie să luptăm cu el. De accea ne angajăm la această bătaie de titani."

Marele Zid verde este menit a combate "degradarea solului şi a sărăciei în Sahel- regiunea sahariană," preciza ministurl mediului din Ciad, Hassan Terapun .

Sponsorii proiectului doresc plantarea unei fâşii de pădure de circa 15 km ca lăţimne în medie, ce să lege Dakar ăe coasta Atlanticului de Djibouti la Marea Roşie în est . Zidul va fi de peste 7.100 km lungime.

Cele 11 state implicate sunt Burkina Faso, Ciad, Djibouti, Eritrea, Etiopia, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, Senegal şi Sudan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: africa
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close