Antena 3 CNN Externe Revista presei. Ianukovici, acuzat de dictatură. SUA: Nu toate atentatele vor eşua. Vicepreşedinte PE cere interzicerea vălului islamic în UE

Revista presei. Ianukovici, acuzat de dictatură. SUA: Nu toate atentatele vor eşua. Vicepreşedinte PE cere interzicerea vălului islamic în UE

Revista presei. Ianukovici, acuzat de dictatură. SUA: Nu toate atentatele vor eşua. Vicepreşedinte PE cere interzicerea vălului islamic în UE
04 Mai 2010   •   04:30




SUA: Nu toate atacurile cu bombă vor eşua

După ultima tentativă teroristă din New York City, în weekend, secretarul Securităţii Interne Janet Napolitano declara că nu există garanţii că asemenea comploturi teroriste nu vor avea succes, transmite CBS News.
Întrebată dacă este inevitabil ca o tentativă teroristă să aibă succes în New York City şi dacă SUA este pregătită, Napolitano sublinia că ?avem o ţară puternică şi pregătită mental şi cred că New York City are una din cele mai robuste structuri de securitate din ţară. Lucrăm pentru a minimaliza riscul, iar dacă unul din acesta atacuri ar avea succes, vom fi pregătiţi să răspundem foarte repede?.
"Toată lumea trebuie să fie pare a acestui proces- să fie vigilentă. Dar putem oferi 100% garanţii că nu va avea succes una din aceste tentative? Nu. Putem lucra doar pentru a ne asigura că riscul este minim."




Putin şi Hu, pe lista neagră a Reporteri Fără Frontiere

Organizaţia pentru promovarea drepturilor presei Reporteri Fără Frontiere i-au inclus pe premierul rus Vladimir Putin şi preşedintele chinez Hu Jintao în lista sa anuală a "prădătorilor" libertăţii presei.
Grupul, cu sediul la Paris, arăta că lista este cuprinsă din "40 de politicieni, oficiali guvernamentali, lideri religioşi, organizaţii criminale şi miliţii ce nu suportă presa, o tratează ca pe un duşman şi atacă direct jurnaliştii", comunică FOX News.
Printre nou-intraţi pe listă se numără preşedintele yemenit Ali Abdullah Saleh, talibanul Mullah Omar şi preşedintele cecen Ramzan Kadîrov.
În privinţa lui Hu, grupul arăta că acesta a cerut departamentelor de poliţie şi propagandă din China să prevină orice libertate a presei."
De asemenea , refuză să elibereze activişti, bloggeri şi jurnalişti reţinuţi în timpul Olimpiadei 2008.
Despre Putin, organizaţia arăta că ?pentru fostul ofiţer KGB, controlul este cuvântul cheie: controlul statului, controlul forţelor economice şi politice, controlul intereselor geostrategice şi controlul presei."


Vicepreşedinte PE cere interzicerea vălului islamic în UE


Vicepreşedintele Parlamentului European, eurodeputatul liberal german Silvana Koch-Mehrin, propune interzicerea vălului integral la nivelul întregii Uniuni Europene.
Silvana Koch-Mehrin, în vârstă de 40 de ani, liderul eurodeputaţilor din Partidul Democraţilor Liberi (Germania), a declarat într-un interviu acordat revistei germane Bild am Sonntag: "Aş vrea să văd vălul islamic interzis în Germania şi în întreaga Europă",transmite BBC News.
Silvana Koch-Mehrin este unul din cei 14 vicepreşedinţi ai PE.
"Burqa este un atac uriaş la adresa drepturilor femeilor. Este ca o închisoare mobilă. Când văd persoane pe stradă acoperite integral, sunt traumatizată. Nu îmi pot da seama care sunt intenţiile lor faţă de mine. Nu îmi este teamă, dar mă simt nesigură" , argumentează eurodeputatul.
O măsură similară a fost adoptată de Belgia şi este în dezbatere în Franţa.



Gates: Iran provoacă SUA în Orientul Mijlociu

Iran provoacă puterea navală a SUA în Orientul Mijlociu cu o serie de arme ofensive şi defensive, declara secretarul american al Apărării, Robert Gates ,citat de Reuters.
"Iran combină rachete balistice şi de croazieră, rachete anti-navă, mine şi nave de viteză, pentru a ne provoca puterea navală din regiune,"arăta Gates la o conferinţă a marinei americane.



Kiev: Ianukovici, acuzat de dictatură


Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici alunecă spre o dictatură, aprecia fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, în prezent lider al opoziţiei, care pregăteşte manifestaţii de masă pentru data de 11 mai.
Ea a reacţionat la deschiderea unei anchete judiciare pentru violenţe voluntare în timpul incidentelor provocate de deputaţi în parlamentul ucrainean cu ocazia votului controversat de la 27 aprilie asupra prelungirii staţionării Flotei ruse în Ucraina până în anul 2042. Votul a fost tulburat de încăierări, dar şi de aruncarea de fumigene şi de ouă.
Timoşenko arăta că "guvernul nu se consultă cu societate civilă, nu se consultă cu opoziţia, folosesc forţa pentru a intimida. Una dintre metodele lor este să arunce oamenii în închisoare. Este o metodă adevărată a dictaturii şi Ianukovici a început să o folosească" .
Ea mai acuza că "noile autorităţi au început să ofere teritoriile noastre fără a se consulta cu societatea", explică Dalje .
Fostul preşedinte ucrainean prooccidental Viktor Iuşcenko a denunţat la rândul său luni propunerea ?imperialistă? a primului ministru rus Vladimir Putin de fuzionare a monopolului gazier rus Gazprom cu societatea ucraineană echivalentă Naftogaz. ?Un astfel de proiect imperialist este contrar intereselor naţionale ale Ucrainei şi va pune cruce tuturor realizărilor ucrainenilor din ultimii 18 ani? în materie de independenţa energetică, a subliniat Iuşcenko într-o declaraţie.


Thailanda ar putea avea alegeri în noiembrie

Thailanda ar putea organiza alegeri generale pe 14 noiembrie, anunţa premierul statului Abhisit Vejjajiva, în cadrul unui mesaj televizat. El arăta că alegerile vor fi organizate în caz că poporul, dar şi toate mişcările politice, pro-guvernamentale sau de opoziţie, sprijină propunerea, scrie RIA Novosti.
În martie 2009 au izbucnit o serie de proteste în Thailanda, opoziţia acuzând guvernul că a ajuns ilegal la putere şi că încearcă să mituiască electoratul.


Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close