Antena 3 CNN Externe Revista presei. Obama: SUA nu va fi intimidată de terorism. UE "preocupată" de progranele nucleare din Iran şi Coreea de Nord, Smolensk: echipamentele de la bordul aeronavei prezidenţiale au funcţionat normal

Revista presei. Obama: SUA nu va fi intimidată de terorism. UE "preocupată" de progranele nucleare din Iran şi Coreea de Nord, Smolensk: echipamentele de la bordul aeronavei prezidenţiale au funcţionat normal

Revista presei. Obama: SUA nu va fi intimidată de terorism. UE "preocupată" de progranele nucleare din Iran şi Coreea de Nord, Smolensk: echipamentele de la bordul aeronavei prezidenţiale au funcţionat normal
05 Mai 2010   •   04:22
Obama: SUA nu va fi intimidată de terorism

Preşedintele american Barack Obama a declarat că americanii nu se vor lăsa intimidaţi de terorism.
Referindu-se la atentatul eşuat din New York, el sublinia că FBI anchetează suspectul pentru a stabili ce legături are acesta cu grupurile teroriste.
Liderul american a subliniat că americanii nu vor fi laşi şi a calificat incidentul ca "o altă readucere aminte a vremurilor în care trăim", scrie CBS News.
"Ştim că scopul celor care încearcă aceste atacuri este de a ne forţa să trăim în teamă. Şi astfel să amplifice efectul atacurilor lor, chiar şi cele care eşuează. Dar ca americani, ca naţiune, nu vom terorizaţi. Nu vom deveni laşi,în teamă şi nu vom fi intimidaţi", arăta acesta.



UE "preocupată" de progranele nucleare din Iran şi Coreea de Nord


Uniunea Europeană este îngrijorată de programul nuclear al Iranului şi Coreii de Nord, arăta înaltul reprezentat al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate.
"UE rămâne profund preocupată de marile provocări de proliferare pe care le pune Coreea de Nord şi Republica Islamică Iraniană,care au continuat să încalce obligaţiilor lor internaţionale," declara Catherine Ashton la conferinţa ONU pentru revizuirea Tratatului de Nonproliferare- NPT, la New York.
Coreea de Nord s-a retras din NPT în 2003 şi ulterior a efectuat două teste nucleare. Iran rămâne semnatar al tratatului, dar este suspectat că dezvoltă arme nucleare la adăpostul programului nuclear civil, transmite Sofia Echo.
Şefa diplomaţiei europene a cerut comunităţii internaţionale să asigure"respectarea strictă " a tratatului de nonproliferare şi să se acţioneze contra violatorilor.







Smolensk: echipamentele de la bordul aeronavei prezidenţiale au funcţionat normal

Echipamentele de la bordul aeronavei prezidenţiale poloneze care s-a prăbuşit la 10 aprilie, lângă Smolensk, în vestul Rusiei, au funcţionat corespunzător înainte de accident, a anunţat marţi, la Moscova, Comitetului interstatal aviatic (MAK)

"Grupul de lucru pentru interpretarea datelor de zbor continuă analizarea parametrilor înregistraţi de blocul de colectare a datelor zborului şi de cutia neagră. Noi am examinat rezultatele activităţii subcomisiei tehnice cu experţii polonezi. Echipamentele de la bord au funcţionat fără probleme", a indicat MAK .
Conform aceleiaşi surse, specialiştii din cele două ţări îi interoghează pe comandanţii avioanelor ruse şi poloneze care au aterizat la Smolensk înainte de prăbuşirea avionului Tu-154, şi analizează starea echipamentelor terestre.
Reprezentanţii MAK şi experţii polonezi au plecat în SUA, pentru a efectua, împreună cu specialişti ai Biroului american pentru securitatea în transporturi /NTSB/, verificări în privinţa a două sisteme rămase intacte în urma accidentului aviatic: dispozitivul TAWS (Sistemul de avertizare pentru apropierea de sol) şi GNSS (sistemul de navigare) de la bordul aeronavei Tu-154, la întreprinderile care le-au fabricat în SUA, arată RIA Novosti.

Aeronava Tu-154, având la bord 96 de persoane, între care preşedintele Lech Kaczynski, soţia sa Maria, mai mulţi lideri politici şi militari polonezi, s-a prăbuşit la 10 aprilie, nu departe de Smolensk.



Iran organizează noi exerciţii militare


În cadrul unui al doilea exerciţiu militar în decurs de o lună, Iran va organiza o serie de manevre în apele din Golful Persic şi Marea Oman.
Teheran organizează regulat exerciţii militare, dar este foarte probabil ca acestea să alimenteze tensiunile, pe fondul disputelor cu Occidentul.
"Masivele manevre Velaiat-89 vor demonstra puterea defensivă şi de apărare navală a Iranului" arăta amiralul Habibollah Sayyari, citat de Fox News.
Manevrele militare vor dura opt zile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close