Antena 3 CNN Externe Scaner corporal, testat de pasagerii de pe aeroportul Roissy din Paris

Scaner corporal, testat de pasagerii de pe aeroportul Roissy din Paris

Scaner corporal, testat de pasagerii de pe aeroportul Roissy din Paris
Sursa foto: Foto: guardian.uk.co
22 Feb 2010   •   15:57

Călătorii care s-au aflat pe aeroportul internaţional Roissy-Charles de Gaulle, din Paris, au putut testa scanerul corporal, menit să întărească măsurile de securitate de pe aeroporturi. Scanerul a fost instalat în aeroport doar în scop demonstrativ, întrucât legea privind securitatea internă nu a fost încă votată în parlamentul francez.

Pasagerii au intrat voluntar într-o cabină de sticlă, în care, cu ajutorul undelor milimetrice, se poate vedea orice obiect ascuns sub haine.

?Prin acest sistem se poate vedea orice obiect aflat sub haine. Undele se reflectă pe suprafaţa pielii. Nu există nici o intruziune în corpul uman? spun reprezentanţii aeroportului.

SUA fac presiuni pentru instalarea în aeroporturile internaţionale a acestui tip de scanere, pentru ca măsurile de securitate să fie întărite. Măsurile au fost cerute după ultima tentativă de atentat, eşuată de Crăciun. Atunci un bărbat de origine nigeriană a încercat să detoneze un avion al companiei Northwest Airlines, cu aproape 300 de pasageri la bord.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aeroport paris
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close