Antena 3 CNN Externe Seul promite răzbunare pentru vasul militar scufundat

Seul promite răzbunare pentru vasul militar scufundat

Seul promite răzbunare pentru vasul militar scufundat
Sursa foto: nava scufundata
03 Mai 2010   •   02:11

Ministrul Apărării de la Seul, a promis răzbunare pentru scufundarea unui vas de război sud-corean ce a dus la moartea a 46 de marinari.
"Cei responsabile pentru uciderea soldaţilor noştri trebuie să plătească preţul ," arăta ministrul Kim Tae-Young . "Răzbunare - în orice formă ar veni - trebuie făcută."
Aceste afirmaţii urmează celor similare ale şefului marinei sud-coreene, amiralul Kim Sung-Chan, care a promis răzbunare, la funeraliile militarilor, unde a fost însoţit de preşedintele Lee Myung-Bak.

Lee care va prezida o întâlnire cu principalii comandanţi militari, marţi, pentru a discuta despre scufundarea vasului Cheonan, devine primul preşedinte care realizează acest lucru.
Coreea de Sud nu a acuzat direct vecinii comunişti pentru explozia ce a distrus corveta de 1200 tone Cheonan în Marea Galbenă pe 26 martie.
Cu toate acestea, tensiunile dintre Phenian şi Seul au fost din ce în ce mai tensionate de la scufundarea vasului, existând suspiciunea că Nordul este în spatele incidentului.
Nordul neagă implicarea.
Ministrul Apărării declara, duminică, că "mici bucăţi de aluminiu" au fost strânse din locul unde s-a scufundat vasul şi sunt analizate pentru a vedea dacă provin de la arme.

Kim arăta că o torpilă este printre cele mai probabile cauze ale prăbuşirii. Dar a avertizat că piesele de aluminu, de o dimensiune de 3 milimetri, nu sunt tratate ca fiind dovezi "decisive",adăugând că ancheta trebuie să stabilească dacă provin de la navă sau de la altceva.
Scafandrii cercetează fundul mării în căutarea altor indicii că Cheonan ar fi fost atacat.
Marea Galbenă a fost scena unor confruntări navale mortale în 1999 şi 2002, şi un schimb de focuri în noiembrie ce a dus la incendierea unei nave de patrulă a Coreii de Nord.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coreea de sud nava scufundata
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close