Antena 3 CNN Externe Sindicatele din Grecia cheamă din nou oamenii în stradă

Sindicatele din Grecia cheamă din nou oamenii în stradă

Sindicatele din Grecia cheamă din nou oamenii în stradă
11 Mai 2010   •   12:09

Sindicatele din Grecia cheamă din nou populaţia în stradă. Manifestaţia va avea loc miercuri seară, în centrul Atenei. Oamenii vor protesta faţă de măsurile de austeritate impuse de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Situaţia în Grecia este în continuare extrem de tensionată, după ce oficialii greci au aprobat, joi, planul de austeritate, prin care ţara va primi 110 miliarde de euro din partea FMI şi a Uniunii Europene. Săptămâna trecută, la Atena, au protestat aproape 5.000 de oameni în urma unei greve generale de o zi. Trei oameni şi-au pierdut viaţa în timpul manifestaţiilor.

Manifestanţii au aruncat cu pietre şi sticle în direcţia forţelor de ordine. Aceştia au ripostat cu gaze lacrimogene. Confruntările au fost violente. Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în forţă pentru a face faţă furiei demonstranţilor.

Guvernul de la Atena a majorat TVA de la 21 la 23 %, a tăiat sporuri şi a eliminat al 13-lea şi al 14-lea salariu pe care îl primeau angajaţii din sectorul bugetar. Prin aceste măsuri, speră să facă o economie de 30 de miliarde de euro. A fost o primă condiţie impusă de FMI şi aprobată de oficialii eleni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: violente sindicate proteste
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close