Antena 3 CNN Externe Statele Unite nu vor mai exista în iulie 2010, susţine un politolog rus

Statele Unite nu vor mai exista în iulie 2010, susţine un politolog rus

Statele Unite nu vor mai exista în iulie 2010, susţine un politolog rus
31 Aug 2009   •   20:06

Preşedintele american Barack Obama a fost comparat cu Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic, iar Statele Unite nu vor mai exista din iulie 2010, potrivit unui politolog rus care şi-a prezentat o carte pe această temă, anunţă AFP.

?Există şanse în proporţie de peste 50% ca Statele Unite să nu mai existe în iulie 2010?, a declarat Igor Panarin, profesor la Academia Diplomatică a Ministerului rus al Afacerilor Externe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta susţine că destrămarea va începe în noiembrie iar "investotorii vor fi şocaţi de rezultatele exerciţiului financiar care se încheie la 30 septembrie".

Igor Panarin a vorbit printre altele despre uraganul Katrina, familiile monoparentale, violenţa minorilor, închisorile supraaglomerate şi numărul mare de homosexuali. Autorul concluzionează precizând că o "catastrofă psihologică" este iminentă în societatea americană. Panarin a realizat şi o paralelă între Uniunea Sovietică înainte de destrămare şi America actuală.

"În unsprezece ani datoria americană s-a mărit de şapte ori. Sub Gorbaciov datoria sovietică a crescut de cinci ori", precizează acesta. Igor Panarin susţine că "Obama are o mentalitate de muncitor social, vorbeşte bine, dar nu a condus ceva vreodată, şi va conduce SUA spre un crah".

Vladimir Mamontov, redactorul-şef al cotidianului Izvestia, apropiat Kremlinului, a explicat în cadrul aceeleiaşi conferinţe de presă că a publicat opiniile lui Panarin deoarece "versiunile insolite (ale evenimentelor) îi ajută pe cititori să navigheze printre informaţiile monotone".

În acelaşi timp, redactorul-şef al jurnalului "Rusia în lumea globală", politologul Fedor Lukianov, consideră că pronosticurile lui Panarin nu au "absolut nicio valoare" pentru specialişti.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Mihail Gorbaciov
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close