Antena 3 CNN Actualitate Florin Prunea a fost audiat la DNA în cazul Penescu timp de nouă ore (VIDEO)

Florin Prunea a fost audiat la DNA în cazul Penescu timp de nouă ore (VIDEO)

Florin Prunea a fost audiat la DNA în cazul Penescu timp de nouă ore (VIDEO)
14 Mai 2009   •   17:30

Florin Prunea a fost audiat de procurorii DNA timp de aproximativ nouă ore. Directorul de realaţii internaţionale al FRF a fost audiat în cazul Penescu. Prunea s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul DNA Piteşti. El a fost audiat în legătură cu presupusa implicare a sa în scandalurile de corupţie care au cuprins fotbalul românesc.

Procurorii DNA au ţinut secret faptul că Prunea urma să fie audiat, însă acest lucru se vehicula de circa două săptămâni.



La ieşirea de la DNA, Prunea a declarat că nu i s-a spus în ce calitatea a fost audiat şi nici dacă mai trebuie să s eprezinte la DNA.

"Am fost întrebat despre regulamentele sportive. Regulamentele competiţiilor sunt mai greu de interpretat. Am stat atât pentru că a fost audiată şi o altă persoană. Nu am fost confruntat cu domnul Penescu, nici măcar nu l-am văzut", a declarat Prunea, la ieşirea de la DNA.



Conform unor stenograme apărute în presă, Cornel Penescu a avut o discuţie telefonică cu Prunea, în care fostul portar al echipei naţionale îl sfătuieşte pe patronul Argeşului să forţeze numirea lui Corpodean ca arbitru la partida echipei sale cu FC Vaslui. De asemenea, au mai ieşit la iveală discuţii între Cornel Penescu şi Ilie Făcăleaţă, dar şi între Ilie Făcăleaţă şi Sorin Corpodean, care dezvăluie felul în care s-au desfăşurat evenimentele în acest caz.





"Dacă te bagi în tărâţe, te mănânca porcii!" Aceasta a fost declaraţia lui Florin Prunea, după ce în presă au apărut stenogramele discuţiilor interceptate de procurorii anticorupţie. Oficialul FRF fusese sunat de Cornel Penescu cu 10 zile înaintea partidei SC Vaslui - FC Argeş. Patronul piteştenilor se temea de un arbitraj potrivnic, ţinând cont de influenţa finanţatorului vasluian Adrian Porumboiu.

Cornel Penescu: Până acum la Vaslui... Nu ştiu. Să nu mă facă cine o fi acolo. Să-i spui să-şi vadă de treaba lui, că oricum...
Florin Prunea: Păi unul FIFA bănuiesc că o sa fie, că e meci... Nu?
C. Penescu: O să-mi fie frică, da. Mi-e frică.
F. Prunea: Vrei să îţi spun eu care ar fi cel mai bun arbitru acolo? Corpodean.
C. Penescu: Corpodean, nu?
F. Prunea: Pe cuvântul meu de onoare.
C. Penescu: Păi da, ăsta trebuie... Ce? Îl deleg eu?
F. Prunea: Păi da, nici eu nu îl deleg, aia e! Tu cred că ai putea să-l delegi mai repede ca mine.
C. Penescu: Nea Costică e prieten cu ăla de la Vaslui?
F. Prunea: Bă, nu e. Îi e frică de el, dar nu e, să ştii. Nu e. Acela e cu Craciunescu. Amândoi sunt. S-au împăcat, sunt tovarăşi de frăţie.
C. Penescu: Ştiu, dă-i dracu! Hai, bine. Mersi, Florinele!
(8 octombrie 2008, sursa: DNA)

Gheorghe Constantin l-a delegat pe Sorin Corpodean la partida SC Vaslui - FC Argeş din etapa a 11-a. Piteştenii au câştigat meciul cu 1-0, golul fiind marcat din penalty în ultimele minute ale jocului.

La sfârşitul lunii aprilie, Florin Prunea susţinea că nu are legătură cu scandalul de corupţie şi că stenogramele resptective nu îl incriminează cu nimic. În plus, acesta mai declara că, dacă va fi chemat la audieri pentru a da explicaţii în acest caz, se va prezenta.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, fostul preşedinte al CCA, Ion Crăciunescu, a vorbit despre audierea lui Florin Prunea de către procurorii anticorupţie. Acesta susţine că Prunea făcea parte dintr-un sistem care "se implica prea mult în arbitraj".

În plus, Crăciunescu este de părere că vor urma şi alte arestări în lumea fotbalului.

ION CRĂCIUNESCU, DESPRE AUDIEREA LUI PRUNEA:


Florin Prunea, fost portar al echipei naţionale de fotbal, deţine funcţia de director de relaţii internaţionale în Federaţia Română de Fotbal. În vârstă de 40 de ani, Prunea nu este deloc străin de lumea fotbalului, având relaţii strânse cu mulţi dintre conducătorii de cluburi din România, dar în special cu fostul său club, Dinamo Bucureşti.

Despre audierea de joi dimineaţă a vorbit şi Vasile Turcu, acţionar la echipa de fotbal Dinamo.

VASILE TURCU, DESPRE AUDIEREA LUI PRUNEA:


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Florin Prunea DNA Pitești scandal coruptie
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close