Antena 3 CNN Externe Revista presei. Ahmadinejad: Consiliul de Securitate, instrument de opresiune fără credibilitatea. Karzai denunţă corupţia, promovează NA

Revista presei. Ahmadinejad: Consiliul de Securitate, instrument de opresiune fără credibilitatea. Karzai denunţă corupţia, promovează NA

Revista presei. Ahmadinejad: Consiliul de Securitate, instrument de opresiune fără credibilitatea. Karzai denunţă corupţia, promovează NA
14 Iun 2010   •   05:35

 

 

 

 

 

 

Ahmadinejad: Consiliul de Securitate, instrument de opresiune care şi-a păierdut credibilitatea

 

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a criticat duminică din nou Consiliul de Securitate al ONU, considerându-l ?un instrument de opresiune? în mâinile marilor puteri, pentru că a votat noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza programului său nuclear .

?După această rezoluţie, Consiliul de Securitate al ONU şi-a pierdut credibilitatea şi este este o unealtă în mâinile marilor puteri, care îl folosesc ca instrument de opresiune?, a declarat Mahmoud Ahmadinejad într-un interviu pentru televiziunea iraniană. Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ?vor să-şi păstreze monopolul nuclear, ei îşi apără interesele?, a mai afirmat preşedintele iranian. Ceilalţi membri sunt sub presiunea Statelor Unite, crede acesta, citat de Ynet News.

 

?Când o flotilă cu ajutoare este atacată în ape internaţionale, Consiliul nu reacţionează, dar în acelaşi moment votează o rezoluţie împotriva noatră?, vorbind despre raidul israelian asupra unor nave ce transportau ajutoare umanitare spre Fâşia Gaza. ?Acesta este sfârşitul Consiliului de Securitate?, a estimat Mahmoud Ahmadinejad.

 

Karzai denunţă corupţia, promovează NATO

Preşedintele afgan Hamid Karzai a cerut liderilor comunităţii din Kandahar să sprijine campania NATO de consolidare a securităţii în fieful taliban, chemând poporul să colaboreze cu guvernul său pentru "a readuce demnitatea."

NATO a început o operaţiune de intensificare a securităţii în Kandahar, iar campania va fi accelerată în următoarele luni. Mulţi din cei 500.000 de locuitori din Kandahar sunt sceptici în legătură cu operaţiunea, temându-se că va duce la o şi mai mare vărsare de sânge, transmite CBS.

 

În timpul unei întâlniri în Kandahar, sute de persoane, printre care şefi tribali şi lideri religioşi au aclamat când Karzai a denunţat corupţia din rândul poliţiei şi oficialilor locali. El aprecia că aceasta subimnează securitatea statului.

El a făcut apel la popor să ajute la restabilirea deminităţii şi la talibani să depună armele.

Aceasta este doar a doua vizită a lui Karzai în Kandahar în ultimii ani, cel mai mare oraş din sud şi locul de naştere al talibanismului.


Cel puţin 19 victime în urma inundaţiilor din Arkansas

Cel puţin 19 persoane au murit în urma inundaţiilor declanşate, în noaptea de joi spre vineri, de ploile torenţiale în statul american Arkansas, au anunţat echipele de intervenţie, care au reluat sâmbătă operaţiunile de căutare a victimelor.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului Arkansas a precizat că şase dintre cele 15 victime deja identificate sunt copii cu vârste cuprinse între doi şi şapte ani, scrie Herald Sun.

Autorităţile speră să mai găsească supravieţuitori, dar nu au reuşit încă să stabilească numărul persoanelor dispărute, deoarece nu dispun de informaţii clare privind numărul total al turiştilor aflaţi în zonă în momentul producerii inundaţiei. "Credem că este vorba despre circa 300 de persoane" care se aflau în zonă, a precizat Stover.

 

Antena3.ro


 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close