Antena 3 CNN Externe Parlamentul Republicii Moldova a aprobat structura noului Guvern: Vlad Filat, noul premier

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat structura noului Guvern: Vlad Filat, noul premier

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat structura noului Guvern: Vlad Filat, noul premier
17 Sep 2009   •   13:44


Noul premier moldovean este Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat. Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi structura noului Executiv.

52 de deputaţi din partea Alianţei pentru Integrare Europeană au votat structura noului Guvern de la Chişinău. Executivul va fi compus astfel din 16 ministere - ca şi cel anterior - şi opt autorităţi administrative centrale.

Deputaţii au aprobat desfiinţarea a două ministere, şi anume Ministerul Administraţiei Publice Locale şi Ministerul Reintegrării, care se ocupa de rezolvarea conflictului transnistrean.

Totodată au fost înfiinţate două ministere, Ministerul Tineretului, Sportului şi Turismului, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la Guvern propune excluderea cerinţei pentru membrii guvernului de a avea în exclusivitate cetăţenia Republicii Moldova. Acest lucru a stârnit furia comuniştilor care sunt de părere că membrii Guvernului trebuie să deţină în exclusivitate cetăţenie moldoveană.

Reprezentaţii democraţi din Parlament spun însă că decizia reprezintă un pas înainte, pentru că această practică există în majoritatea ţărilor europene.

Antena 3


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close