Antena 3 CNN Politică Antonescu şi-a lansat moţiunea ?Prin noi înşine, acum?. Ţinte: peste 30% la alegeri şi guvernare. Vezi programul!

Antonescu şi-a lansat moţiunea ?Prin noi înşine, acum?. Ţinte: peste 30% la alegeri şi guvernare. Vezi programul!

Antonescu şi-a lansat moţiunea ?Prin noi înşine, acum?. Ţinte: peste 30% la alegeri şi guvernare. Vezi programul!
Sursa foto: Crin Antonescu
23 Feb 2010   •   12:51

Liderul PNL, Crin Antonescu şi-a prezentat, marţi, proiectul-moţiune cu care doreşte să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al acestui partid. Intitulat, ?Prin noi înşine, acum?, proiectul lui Antonescu îşi propune să facă din PNL principalul partid politic de dreapta de pe scena politică românească. O ţintă electorală de peste 30% la viitoarele alegeri locale şi parlamentare, vot pe moţiuni pentru viitoare echgipă de conducere, cooptarea sub propria sa umbrelă a restului de partide politice de dreapta, intrarea la guvernare ca prim actor şi nu unul secundar, organizare şi disciplină în interiorul partidului şi o reformă externă la nivelul societăţii care să vină în întâmpinarea nevoilor cetăţeanului ar fi principalele componente ale moţiunii lui Antonescu.

La prezentarea acestui program, Antonescu a explicat că a optat simbolic pentru sloganul interbelic al vechilor liberali deoarece angajamentul său priveşte o reformă pentru însănătoşirea sistemului politic românesc, mooto-ul putând fi interpretat ca un rezumat simbolic al strategiei pe care o propune în acest sens PNL.

?Reluarea denumirii din perioada interbelică nu constituie doar o reverenţă la trecutul liberal pentru care plătim oricum preţul comparaţiei. Dincolo de această legătură, invocare, este o formulă care din punctul meu de vedere se potriveşte realităţii. ?Prin noi înşine? înseamnă, simbolic, calea prin care PNL să-şi asume o reformă pentru însănătoşirea sistemului politic românesc, un rezumat simbolic al strategiei pe care o propun PNL? a explicat Antonescu demersul său.

Actualul lider PNL întâmpină însă rezistenţă din partea unor parlamentari ai propriului partid, nemulţumiţi de modul de vot în care acesta va încerca să-şi impună viziunea politică şi de conducere la Congres. Dacă liberali precum Ludovic Orban şi Călin Popescu Tăriceanu par a fi de acord cu promovarea unor moţiuni pentru accederea în postul de preşedinte al partidului, ei se opun însă votului pe liste pentru viitoarea echipă de conducere.

Pentru a anula structurarea unei opoziţii mai puternice în rândurile parlamentarilor PNL, Antonescu a anunţat ieri că nu va mai candida la şefia PNL la Congresul din martie, dacă moţiunea sa nu va fi acceptată de liberali.

"Candidez la preşedinţia partidului doar în condiţiile în care îmi pot asuma responsabilitatea pe baza unei moţiuni, pe baza unor prevederi statutare şi pe baza unei echipe despre care să am garanţia că-mi permit să fac lucrurile pe care vreau să le fac în şi cu PNL", a explicat el.

Între timp, Biroul Politic Central al PNL a fixat şi calendarul ultimelor zile premergătoare Congresului.
"Vom avea în 3 martie după-amiază, la ora 17.00 un ultim Birou Politic înainte de Congres, iar pe 4 martie vom avea o suită de evenimente politice foarte importante: la ora 10.00 un Consiliu Naţional Executiv, ultimul înainte de Congres, apoi o Delegaţie Permanentă foarte importantă, pentru că de fapt în Delegaţia Permanentă va avea loc o dezbatere intensă şi prelungită în legătură cu statutul, cu alegerea pe moţiuni sau individual şi, de asemenea, în seara zilei de 4 martie va avea loc Conferinţa de alegeri la municipiul Bucureşti, o sărbătoare în viaţa partidului nostru întotdeaua, mai ales acum când Bucureştiul a revenit din coada clasamentului, pe poziţii fruntaşe, dacă nu chiar prima", a precizat Antonescu.

Citeşte moţiunea lui Crin Antonescu (pdf)

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Antonescu
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close