Antena 3 CNN Actualitate Un gorjean a investit peste 6.000 de euro într-o fermă de vipere

Un gorjean a investit peste 6.000 de euro într-o fermă de vipere

Un gorjean a investit peste 6.000 de euro într-o fermă de vipere
Sursa foto: vipera
18 Iun 2010   •   11:01

Ce sentiment vă cuprinde la gândul că v-aţi putea întâlni cu o viperă? Teama şi ideea de o rupe la fugă sun primele reacţii. Un gorjean din Baia de Fier, însă, şi-a dat toate economiile ca să aducă în ograda lui 15 astfel de şerpi. Nu ca să-i admire, ci să facă bani de pe urma lor.

Vipera cu corn, un şarpe care are veninul suficient de puternic pentru a ucide un om dintr-o singură muşcătură. Dar acelaşi venin îi poate îmbogăţi pe cei care inteleg valoarea lui. 

Înainte de a scoate bani, bărbatul a trebuit să umble la economii. În total a avut nevoie de 6.000 de euro pentru a cumpăra 15 vipere din Austria şi pentru a le asigura condiţii propice. Investiţia va fi amortizată însă în scurt timp. Un gram de venin poate ajunge până la 1600 de euro, iar un şarpe produce între 1,2 şi 1,4 grame în fiecare an. Profitul vine însă cu riscuri pe măsură.

În următorii doi trei ani, omul speră să aibă peste 50 de şerpi. Dacă va reuşi acest lucru, el va fi nevoit să-şi facă şi o fermă de soareci, pentru că şerpii au un apetit destul de mare pentru rozatoare.

Observator

×
Subiecte în articol: vipera
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close