Antena 3 CNN Politică Băsescu îi cere lui Boc un termen clar pentru adoptarea soluţiilor de reformă în Educaţie

Băsescu îi cere lui Boc un termen clar pentru adoptarea soluţiilor de reformă în Educaţie

Băsescu îi cere lui Boc un termen clar pentru adoptarea soluţiilor de reformă în Educaţie
Sursa foto: Cotroceni
17 Iun 2009   •   17:34

Întârzierea adoptării legilor de reformă a Educaţiei echivalează cu sacrificarea interesului copiilor cu cel puţin încă un an de zile a susţinut miercuri preşedintele Traian Băsescu. Prin intermediul unui comunicat de presă, şeful statului i-a solicitat primului ministru, Emil Boc, o informare referitoare la planul de adoptare a soluţiilor legislative privind Educaţia, propuse de Comisia Prezidenţială pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniile Educaţiei şi Cercetării.
Totodată, preşedintele i-a solicitat primului-ministru să precizeze termenul pe care Executivul şi l-a propus pentru adoptarea soluţiilor legislative, care au fost transmise Guvernului, inclusiv ministrului Educaţiei, în luna aprilie.
"Preşedintele Traian Băsescu consideră că întârzierea adoptării legilor de reformă a Educaţiei echivalează cu sacrificarea interesului copiilor cu cel puţin încă un an de zile", se arată în comunicatul de presă dat publicităţii astăzi.
Administraţia Prezidenţială trece în revistă şi etapele procesului de elaborare a soluţiilor legislative din Educaţie. prezentarea publică a Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniile Educaţiei şi Cercetării din România (România educaţiei, România cercetării, la data de 12 iulie 2007), acordul politic transpartinic pentru reforma Educaţiei (Pactul Naţional pentru Educaţie, semnat în data de 5 martie 2008 de către toate partidele parlamentare), elaborarea documentului Strategia de modernizare a educaţiei intitulată "Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii" (care rezumă contribuţiile unui număr de 14 organizaţii - partide, sindicate şi ONG-uri, publicat în luna octombrie 2008), asumarea de către sindicate prin Acord a documentului Strategia de modernizare a educaţiei intitulată "?Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii" (24 octombrie 2008), elaborarea soluţiilor legislative de către comisia condusă de profesorul Mircea Miclea (30 aprilie 2009).
Antena3.ro

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close