Antena 3 CNN Politică PSD va susţine înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă pentru Elena Udrea (VIDEO)

PSD va susţine înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă pentru Elena Udrea (VIDEO)

PSD va susţine înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă pentru Elena Udrea (VIDEO)
Sursa foto: comisie udrea
25 Iul 2009   •   13:38

Liderii PSD s-au întâlni sâmbătă dimineaţă în cadrul Biroului Permanent Naţional. Social-democraţii au decis să susţină iniţiativa liberalilor de a forma o comisie parlamentară în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea.

?La situaţii egale sunt soluţii egale. Trebuie făcută investigaţia necesară? acolo unde există suspiciuni că banii nu au fost cheltuiţi în mod legal, a declarat sâmbătă Bogdan Niculescu Duvăz. Potrivit acestuia, deputaţii PSD vor vota şi pentru aprobarea concluziilor Comisiilor de anchetă în cazurile Ridzi şi Sterling.

?Sunt măsuri pe care Parlamentul trebuie să le stabilească. Pentru toată lumea egale? a declarat la finalul şedinţei Marian Vanghelie.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, se pronunţase deja în favoarea înfiinţării unei comisii care să cerceteze cum s-au cheltuit banii publici la Turism şi a precizat că sunt şanse mari ca ideea să fie susţinută şi de partidul pe care îl conduce.



Mai multe voci din PNL au declarat că este posibil ca PSD să se răzgândească în ultima clipă şi să nu susţină înfiinţarea comisiei de anchetă. "Sentimentul meu este că PSD ne va trage ţeapă, pentru ca Udrea are o influenţă puternică în acest partid", a declarat vicepresedintele PNL, Ludovic Orban. Mai mult, există voci care susţin că social democraţii nu vor semna pentru anchetarea Ministrului Turismului în cazul în care vor primi la schimb anumite funcţii, refuzate până acum de premier (numirea lui Enache Jiru în conducerea CEC sau a Maiei Teodoriu - secretar de stat la Justiţie).

Secretarul General al PSD, Liviu Dragnea, spune însă că decizia în cazul Ministrului Turismului este ca şi luată. Liderul social-democrat considereă că, deşi sunt parteneri de guvernare, PSD nu trebuie să acopere greşelile miniştrilor PD-L.


În acelaşi timp, oficialii de la Ministerul Turismului au răspuns acuzaţiilor din presă. Cheltuielile de milioane de euro, făcute în numai jumătate de an de Elena Udrea, despre care a scris Jurnaul National ar fi exagerate. De exemplu, pentru achiziţionarea de maşini nu s-au cheltuit 200.000, ci ?numai? 180.000.

Jurnalul Naţional arată că Ministerul Turismului a cheltuit 75.000 de euro pentru perdele şi draperii, şi alţi 10.000 de euro pe covoare şi mochetă. Reprezentanţii Ministerului au arătat însă că pentru perdele şi jaluzele s-au cheltuit numai 8.000 de euro.

Cheltuielile administrative reprezintă însă doar o mică parte din bugetul de la Turism. Grosul se duce pe campanii de promovare - târguri, expoziţii, publicitate radio şi TV. Aproximativ 4 milioane de euro. Discursul seamănă cu cel al Monicăi Iacob Ridzi: ?se putea şi mai scump?.

Toate realizările din turismul românesc ar putea fi postate pe cel mai scump site din lume. Peste 250.000 de euro au fost alocaţi pentru crearea unui portal turistic. Încă 300.000 de euro vor fi cheltuiţi pe alte servicii IT.



Antena 3

×
Subiecte în articol: PSD ministerul turismului
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close