Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Nu sunt bani de majorări salariale, iar românii trebuie să înţeleagă că pot consuma atât cât produc

Tăriceanu: Nu sunt bani de majorări salariale, iar românii trebuie să înţeleagă că pot consuma atât cât produc

Tăriceanu: Nu sunt bani de majorări salariale, iar românii trebuie să înţeleagă că pot consuma atât cât produc
10 Oct 2008   •   16:23

Fiecare român trebuie să înţeleagă că pe cât producem, atât consumăm, iar România mai mult consumă, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu, vineri, referitor la revendicările salariale ale bugetarilor. Pe scurt, nu sunt bani de nicio majorare salarială. Curtea Constituţională poate declara validă legea de majorare a salariilor bugetarilor, dar salariile nu vor creşte, spune premierul. ?Cu banii de la buget nu dăm numai salarii?, a spus Tăriceanu.
Este obligatoriu din partea ambilor parteneri sociali, Guvern şi sindicat, să se găsească o soluţie pe termen lung a acestei situaţii, nu una izolată. Premierul spune că înţelege aceste revendicări şi le consideră fireşti. E de imaginat că o majorare cu 50% a salariilor profesorilor va conduce la alte revendicări din partea altor angajaţi ai sectorului bugetar.
?Aceste majorări nu sunt sustenabile economic. Nu e o problemă de refuz din principiu, ci mă bazez pe perfoarmanţa economiei. Dacă economia produce mai mult, salariile sunt mai mari. Economia nu creşte din septembrie în octombrie cu 50%. Numai creşterea economiei asigură creşterea salariilor?, a declarat premierul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close