Antena 3 CNN Politică Votul senatorilor, conservat de frica proniei cereşti. Paşapoartele biometrice, adoptate tacit

Votul senatorilor, conservat de frica proniei cereşti. Paşapoartele biometrice, adoptate tacit

Votul senatorilor, conservat de frica proniei cereşti. Paşapoartele biometrice, adoptate tacit
Sursa foto: Senat
16 Mar 2009   •   18:24

Senatorii au fugit luni de responsabilitatea votării controversatei legi privind introducerea paşapoartelor biometrice, coaliţia nereuşind să-şi mobilizeze proprii aleşi, spre hazul Opoziţiei. De două ori s-ar recurs la procedura de vot şi tot de atâtea ori nu a fost întrunit numărul minim de 69 de voturi necesar pentru caracterul organic al acestui act normativ. Drept urmare, măsura a fost adoptată tacit în plenul Senatului, în varianta venită de la Guvern. Problema a fost astfel pasată Camerei Deputaţilor, fără ca senatorii să fi votat efectiv această lege.
La primul vot, OUG nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare, doar 65 de senatori exprimându-şi opţiunea în favoarea sa, în timp ce 19 s-au împotrivit, iar 12 s-au abţinut.
Rezultatul l-a silit pe liderul liderul PSD Toni Greblă să ceară reluarea votului pentru raportul Comisiei, iniţiativa sa fiind susţinută de de grupurile PDL şi UDMR, oponenţi făţişi ai superstiţiilor afişate de-a lungul dezbaterilor pe această temă de către unii senatori mai cu frică de Dumnezeu, spun preoţii, mai ignoranţi, spun colegii.
Preşedintele şedinţei, Alexandru Pereş, a reluat votul, dar nici de această dată senatorii nu au reuşit să se decidă asupra acestei legi, raportul primind doar 60 de voturi pentru, Ordonanţa 58, iar proiectul pentru respingerea acesteia a primit 55.
Cum era ultima zi în care mai putea fi votată în Senat, legea a trecut de Senat prin procedura adopării tacite şi urmează să fie dezbătută la Camera Deputaţilor, în varianta Guvernului.
Fereala cu care senatorii au abordat această problemă par a fi mulţumit pe unii reprezentanţi ai Bisericii care s-au manifestat făţiş împotriva introducerii acestui document suspectat că ar conţine numărul Diavolului, în ciuda deciziei BOR.
"Slavă ţie, Doamne. Trebuie să aşteptăm de la deputaţi, care o să vedem ce atitudinea vor avea, să dea dovadă de realism şi de conştienţă asupra vremurilor pe care le trăim. Am găsit sprijin în inimile celor care ne-au înţeles poziţia. Introducerea paşapoartelor electronice înseamnă intrarea într-o nouă etapă a istoriei, controlul total unui stat global", a declarat părintele Filoteu de la Mânăstirea Petru Rareş, prezent la lucrările de astăzi ale plenului Senatului.
Autointitulatul reprezentant al "partidului oamenilor cu frica lui Dumnezeu", a fost prezent şi miercuri, 11 martie, în plenul Senatului unde a împărţit materiale împotriva introducerii paşapoartelor biometrice ?în numele ortodoxiei bisericii din ultimii 2000 de ani?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Senat vot
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close