Antena 3 CNN Actualitate Al doilea caz de gripă porcină, confirmat tot la o elevă din Slobozia

Al doilea caz de gripă porcină, confirmat tot la o elevă din Slobozia

Al doilea caz de gripă porcină, confirmat tot la o elevă din Slobozia
21 Sep 2009   •   10:59

O a doua elevă a Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Slobozia a fost diagnosticată cu virusul AH1N1, informează Mediafax, citând Ministerul Sănătăţii. Primul caz, confirmat miercuri, a fost cel al unei fetiţe care revenise dintr-o excursie efectuată în Spania.

Institutul Naţional "Cantacuzino" a confirmat, luni, cel de-al doilea caz de gripă porcină, fiind vorba de o colegă de clasă a elevei de săptămâna trecută. Tânăra are 16 ani şi este internată la Institutul "Matei Balş". Sala de curs a celor două fete va fi izolată, iar cursurile, în continuare suspendate, pentru încă două zile.

Primul caz de gripă AH1N1, confirmat într-o şcoală din România, a fost cel al unei fetiţe din aceeaşi şcoală din Slobozia. Cazul a fost confirmat miercuri de către Institutul Cantacuzino, unde s-au făcut analizele. Eleva de clasa a XI-a fost în Spania şi de acolo, cel mai probabil, a luat virusul.

Joi, conform procedurilor, cursurile clasei unde învaţă eleva au fost suspendate pentru 7 zile. De asemenea, procedurile Ministerului Sănătăţii mai spun că dacă se confirmă trei cazuri, în trei clase diferite din aceeaşi şcoală, unitatea de învăţmânt va fi închisă. Aceleaşi proceduri spun că tânăra ar fi trebuit să treacă printr-un control amănunţit când a venit în prima zi de şcoală. Dar, nimeni nu poate spune sigur dacă acest cobtrol medical a avut loc.

De altfel, presa a scris că deşi în şcoli ar trebui să fie vigilenţă maximă la controalele medicale făcute copiilor, medicii şi profesorii reclamă că nu au fost instruiţi. Medicii sau asistentele din şcoli ar trebui să fie atenţi dacă elevii tuşesc, le curge nasul sau au febră.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close