Antena 3 CNN Actualitate Firmele copiilor lui "Pinalti", abonate la contracte pe bani publici în comunele pedeliste (VIDEO)

Firmele copiilor lui "Pinalti", abonate la contracte pe bani publici în comunele pedeliste (VIDEO)

Firmele copiilor lui "Pinalti", abonate la contracte pe bani publici în comunele pedeliste (VIDEO)
Sursa foto: gheorghe stefan
22 Mai 2010   •   11:28

Fiul primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti", îşi ascunde afacerile de milioane de euro cu energie ieftină în spatele unei încrengături de offshore-uri. Asta după ce afacerile familiei lui Pinalti au fost dezvăluite de presă. Pe de altă parte, copiii preşedintelui filialei PDL Neamţ nu-şi ascund contractele cu primăriile portocalii din judeţ. Firmele fiului şi fiicei lui Pinalti sunt abonate la contractele de construcţii pe bani publici din toate comunele pedeliste din Neamţ.

Afacerile cu energie ieftină derulate de Gabriel Ştefan, fiul edilului din Piatra Neamţ, au fost dezvăluite de presă încă de acum 4 ani. Firma lui Pinalti junior, Green Energy, a devenit înfloritoare încă din primul an de activitate, imediat după ce alianţa DA a câştigat alegerile. Compania cumpăra energie ieftină de la stat, uneori chiar sub preţul de producţie, şi o vindea apoi pe piaţă. În aceste condiţii, a făcut o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro şi un profit de 4 milioane încă din al doilea an de activitate.

După scandalul cu băieţii deştepţi din energie, lansat de Traian Băsescu, Pinalti Junior s-a retras din afacere dar a început să se ascundă în spatele unor offshore-uri, dezvăluie jurnaliştii de la Kamikaze. În aprilie 2009, firma şi-a schimbat şi numele, dar a păstrat licenţa de la Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei pentru furnizare de energie electrică. Aceiaşi companie este implicată şi în afaceri cu două parcuri eoliene, care n-ar exista fără ajutorul statului.

Eduard Ciucu, administratorul afacerilor lui Pinalti junior, nu ştie cine e în spatele acestor offshore-uri.

Ştie însă că nu e vorba despre o persoană publică.

Pe de altă parte, edilul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, are firme care se ocupă cu asfaltări şi alte lucrări pe bani publici în primăriile controlate de PDL-işti din tot judeţul Neamţ. Iar aceste firme sunt deţinute în mod oficial de copiii săi. Principala companie care e abonată la contracte pe bani publici este Tehnoutilaj. Firma a câştigat licitaţii de aproximativ 14 milioane de RON de la comune din judeţul Neamţ.



Antena 3


×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close