Antena 3 CNN Actualitate Funeriu: Ameninţarea cu blocarea anului şcolar, o tentativă de dezbinare a societăţii (VIDEO)

Funeriu: Ameninţarea cu blocarea anului şcolar, o tentativă de dezbinare a societăţii (VIDEO)

Funeriu: Ameninţarea cu blocarea anului şcolar, o tentativă de dezbinare a societăţii (VIDEO)
13 Mai 2010   •   10:27

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, că liderii sindicali nu s-au prezentat la întâlnirea convocată la sediul Ministerului şi i-a acuzat pe aceştia că sunt "închişi dialogului". Ministrul susţine că ameninţarea cu blocarea anului şcolar reprezintă o tentativă de "dezbinare a societăţii româneşti" şi că Ministerul pe care îl conduce dispune de "soluţii legale" pentru ca anul şcolar să nu fie blocat.

"Doresc să le spun liderilor sindicali doar atât: absenţii nu au niciodată dreptate", a declarat Daniel Funeriu după ce i-a aşteptat pe liderii sindicali să vină la discuţii aproximativ o oră.

"Ei (liderii sindicali n.r.) arată astfel că acuzaţiile pe care le-au făcut Ministerului, că noi suntem închişi dialogului, de fapt li se aplică lor", a spus Funeriu, adăugând că îi aşteaptă în continuare la dialog.

Ministrul a ţinut să le transmită sindicaliştilor că "sunt câteva lucruri care nu se fac", unul dintre acestea fiind "să iei ostatic viitorul copiilor României".




"Ameninţarea cu blocarea Bacalaureatului şi blocarea anului şcolar este, din punctul meu de vedere, o tentativă a liderilor sindicali să dezbine societatea românească, să o divizeze. O tentativă la care acest minister nu poate să fie părtaş", le-a mai spus Funeriu liderilor sindicali.

Ministrul Educaţiei i-a invitat pe dascăli să ducă împreună la bun sfârşit acest an şcolar şi i-a avertizat pe sindicalişti că Ministerul dispune de "soluţii legale" pentru a nu se ajunge în situaţia în care examenele şi anul şcolar să fie blocate.

De cealaltă parte, bugetarii sunt gata să blocheze întreg sistemul. Dialogul nu mai este privit ca o soluţie de cei cărora statul vrea să le ia taie din salarii. Sindicaliştii din Educaţie nu au răspuns invitaţiei ministrului Funeriu spunând că nu acceptă discuţii "formale" şi că aşteaptă o invitaţie oficială la negociere.

Liderii sindicali le-au recomandat profesorilor, miercuri, să nu mai treacă notele în catalog şi să nu se mai prezinte la examene, astfel încât să boicoteze anul şcolar. Aceştia au mai anunţat că vor intra în grevă generală începând din 31 mai.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close