Antena 3 CNN Actualitate Întreţinerea unui câine comunitar costă statul de zece ori mai mult decât alocaţia unui copil

Întreţinerea unui câine comunitar costă statul de zece ori mai mult decât alocaţia unui copil

Întreţinerea unui câine comunitar costă statul de zece ori mai mult decât alocaţia unui copil
24 Oct 2008   •   09:44

România, ţara paradoxurilor. În timp ce un copil primeşte de la stat o alocaţie lunară de 40 de lei, pentru un maidanez autorităţile cheltuiesc între 400 şi 750 de lei pe lună. Iar problema nici măcar nu se rezolvă, întrucât câinii comunitari ajung de fiecare dată din nou pe stradă.
Costul unui câine comunitar cazat într-un adăpost din Capitală este de peste 400 de lei pe lună. Suma acoperă hrana zilnică, sterilizarea, anestezia patrupedelor, plus alte materiale sanitare şi medicamente. Reprezentanţii Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor din Capitală le-au declarat jurnaliştilor de la Adevărul că lucrurile stăteau mult mai bine anul trecut, când patrupedele erau eutanasiate dacă nimeni le adopta după 10 zile. Astfel, în adăposturi existau suficiente locuri.
Anul acesta, însă, legea s-a schimbat. Adăposturile sunt pline, iar câinii adoptaţi de ONG-uri ajung iar în stradă. Practic, potrivit reprezentanţilor Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor s-a creat un circuit al câinilor în natură. Autorităţile îi ridică, la sesizarea cetăţenilor, ONG-urile îi adoptă, după care ajung iar pe străzi. Numai în ultimele patru luni organizaţiile nonguvernamentale au adoptat 1.000 de maidanezi. Şi costurile pe care le suportă bucureştenii pentru întreţinerea unui câine comunitar într-un adăpost sunt mici comparativ, de exemplu, cu cele ale localnicilor din Rădăuţi. Aceştia plătesc lunar nu mai puţin de 750 de lei.
O dovedesc facturile eliberate de societatea ?Servicii Comunale" pentru primăria din localitate. Edilul din localitate refuză însă să le achite, motiv pentru care şeful societăţii a anunţat că va acţiona Primăria în judecată pentru recuperarea restanţelor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: caini comunitari România
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close