Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Muncii vrea desfiinţarea tichetelor de masă. Sindicatele se opun

Ministerul Muncii vrea desfiinţarea tichetelor de masă. Sindicatele se opun

Ministerul Muncii vrea desfiinţarea tichetelor de masă. Sindicatele se opun
28 Noi 2008   •   00:30

După ce a dat asigurări că românii nu trebuie să îşi facă griji în privinţa salariilor şi pensiilor în 2009, Ministerul Muncii anunţa că ar trebui recalculată politica prvind tichetele de masă. Astfel, Mariana Câmpeanu crede că acestea ar trebui desfiinţate deoarece există un exces de astfel de bonificaţii, scrie România Liberă.
"Prin legea de salarizare unitară am avut în vedere exact acest lucru: între 60-70% să reprezinte salariul fix şi numai 30 de procente să reprezinte sporuri, bonificaţii, între care ar intra şi aceste tichete de masă?. Ministrul aprecia că dacă s-ar adopta o astfel de lege, nu s-ar mai face exces cu aceste bonificaţii şi scutite de la diverse grupe de impozitare. Sindicatele însă nu sunt de acord cu această propunere.
Ele apreciază că tichetele în cauză aduc un dublu avantaj- pentru angajator şi angajat.
Vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, amintea că tichetele aduc venituri bugetare mari, precum TVA pentru alimente. La aceasta se adaugă, în opinia lui, crearea unor locuri de muncă în restaurante sau magazine. Tichetele de masă sunt în topul beneficiilor acordate de companii. Potrivit datelor Cartel Alfa, jumătate dintre angajaţii din România primesc tichete.
Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close